main logo
991

O echipă elvețiană a înscris o Lada Niva la Dakar 2022

A sosit un moment pe care mulți îl așteptau. O echipă elvețiană a înscris o Lada Niva la Dakar 2022, iar rușii îi vor acorda suport oficial.

O echipă elvețiană a înscris o Lada Niva la Dakar 2022Foto: Pinterest

Marca Lada a decis să sprijine oficial o echipă privată din Elveția. Aceasta va lua startul la Raliul Dakar 2022 cu un SUV clasic Lada Niva produs în 1984. Marca va deveni, astfel, partener oficial al echipei, transmite Știri.md cu referire la autoexpert.ro.

Dakar 2022 va avea o nouă categorie

Offroader-ul clasic VAZ-2121 este pregătit în mod independent de echipa elvețiană. Va lua startul în noua categorie Dakar Classic. Aceasta a fost creată special pentru mașinile care au participat la curse înainte de anul 2000. 

Cei doi membri ai echipei, Mario Jacober și Sladjan Miljic, sunt împătimiți ai modelului rus.

Lada Niva la Dakar 2022 autoexpert.ro

”Suntem foarte bucuroși că marca Lada a crezut în noi și a decis să ne susțină! Acest lucru ne va da, fără îndoială, încredere și ne va ajuta să ne asigurăm că tot mai mulți oameni pot afla despre proiectul nostru. Am început să ne pregătim din iarnă, iar acum, după 9 luni, suntem gata să pornim în drumul spre Rusia. 

Acolo vom pune la punct detaliile despre participare. Prima noastră oprire va fi orașul Togliatti, unde plănuim să vizităm muzeul AVTOVAZ și să vedem cu ochii noștri Nivele ”de luptă” din secolul trecut care ne-au inspirat să participăm la raliul Dakar”, a declarat Mario Jacober, pilotul echipei NIVA RED LEGEND.

Împreună cu echipa, noul nume și noua identitate au fost dezvoltate în spiritul anilor ’80 ai secolului XX. A fost o perioadă în care Lada Niva a participat activ la diverse competiții sportive. Noul nume al echipei este NIVA RED LEGEND Team.

„Am aflat din întâmplare despre acest proiect, pentru că a făcut ceva vâlvă în presa rusă. Dar ne-a interesat pentru că în spatele lui se află o poveste umană foarte frumoasă. 

Vom urmări aventura lor și vom ajuta să o împărtășim cu toți fanii Niva în diferite medii, inclusiv în cele sociale. Îi susținem pentru că ei împărtășesc valorile noastre care țin de competiție, aventură și prietenie”, a declarat Fabien Goulmy, director de brand și marketing Lada.

O vom vedea la lucru între 2 și 14 ianuarie 2022, în Arabia Saudită.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării