main logo
803

Noul eșec Tesla ar putea veni de la cea mai dorită sursă de energie

Poate nu știai, dar Tesla, compania miliardarului Elon Musk, se ocupă și cu energia solară. Totuși, lucrurile nu par să fie foarte roz.

Noul eșec Tesla ar putea veni de la cea mai dorită sursă de energie

Afacerea companiei în ceea ce privește panourile solare pentru acoperiș nu este una tocmai înfloritoare. În 2016, Tesla a cumpărat SolarCity, companie care produce și instalează panouri solare rezidențiale și comerciale. Achiziția a costat Tesla 2,6 miliarde de dolari. Din acel moment, Elon Musk putea vinde mașini electrice și acoperișuri solare sub același brand, transmite Ştiri.md cu referire la playtech.ro.

Elon Musk a declarat la momentul respectiv că acțiunea ar fi fost una evidentă, pentru că, din perspectiva lui, dorințele clienților Tesla s-ar suprapune cu cei ai companiei SolarCity, notează The Verge. A văzut SolarCity drept un canal logic de vânzări pentru produsul său, Tesla Solar Roof, adică panouri solare montate pe case, în locul unui acoperiș clasic.

Tesla nu a lansat încă Solar Roof

Deși planurile lui Elon Musk erau mărețe, lucrurile nu au mers exact cum ar fi sperat. Afacerea cu panouri solare este într-un permanent declin. Solar Roof pare să fie încă în stadiul de design.

Tesla a anunțat acest Solar Roof în urmă cu trei ani. Ar fi trebuit să fie soluția perfectă pentru cei care sperau să plătească mai puțin pentru electricitate. Totuși, după tot acest timp, acoperișul solar încă nu este încă pe piață. Elon Musk și JB Straubel, CTO-ul companiei, chiar și-au montat Solar Roofs pe casele lor, dar producția în masă a acestora nu a început încă. Și nu se știe exact nici când va avea loc.

Tesla pare că nu are de ales decât să încerce să aducă produsul pe piață. Abandonarea proiectului nu este o opțiune viabilă: compania ar trebui să răspundă legal, dacă acest lucru s-ar întâmpla. Elon Musk ar putea fi acuzat că ar fi acționat mai în interes personal în cazul achiziției companiei SolarCity.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării