main logo
1200

Noua baterie pentru mașini electrice dezvoltată de GM face Tesla de rușine

GM a creat o nouă baterie pentru mașini electrice care oferă vehiculelor o autonomie mai mare decât pot oferi mașinile Tesla.

Bateria pentru mașini electrice dezvoltată de GM face Tesla de rușine

Producătorul american de vehicule a anunțat că a dezvoltat o baterie pentru mașini electrice mai bună decât ce reușește Tesla să facă, din două motive, transmite Știri.md cu referire la playtech.ro.

Pe de-o parte, avantajul e că bateria are o autonomie mai mare decât rivala Tesla și, pe de altă parte, ește și mai ieftin de produs.

Noua baterie GM oferă unei mașini electrice o autonomie de 400 de mile, echivalentul a aproximativ 643 de kilometri. Asta este mai mult decât orice altă mașină din gama Tesla. 

De exemplu, cea mai nouă versiune Tesla Model S, modelul Long Range, are o autonomie de 390 de mile, echivalentul a aproximativ 627 de kilometri.

GM să creeze o baterie pentru mașini electrice mai puternică decât ce face Tesla

Compania producătoare de mașini americană a anunțat recent un plan ambițios, prin care urmărește să-și concentreze atenția pe mașini electrice, în încercarea combaterii schimbărilor climatice cu care se confruntă planeta noastră.

GM a denumit celulele folosite pentru noua sa baterie pentru mașini electrice, Ultium. Acestea folosec o cantitate minimală de cobalt, ceea ce înseamnă că sunt necesare costuri mai mici de producție: cobaltul este un metal scump.

În cazul mașinilor electrice, bateriile care le oferă energie reprezintă unul dintre motivele pentru care vehiculele costă mult. GM promite că bateriile sale vor ajunge să coste 100 de dolari per kilowatt-oră (kWh). 

Potrivit mai multor analiști din industrie, acesta ar fi pragul care va permite ca prețul mașinilor electrice să fie comparabil cu cel pe care îl plătim pentru mașinile tradiționale, care funcționează cu combustibil.

Bateria pentru mașini electrice dezvoltată de GM va fi folosită pentru mai multe vehicule electrice. Printre „beneficiare” se numără și o mașină electrică autonomă proaspăt anunțată, Cruise Origin, dar și un viitor SUV de lux Cadillac.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării