175
0
Noi declarații controversate din partea lui Elon Musk
175
0

Elon Musk susține că Tesla va lansa anul viitor taxiuri autonome în anumite regiuni din Statele Unite și că va lansa în 2021 o mașină autonomă fără volan și pedale.

Elon Musk a organizat luni seară un webcast în care a oferit informații despre dezvoltarea sistemelui Autopilot pentru Tesla, transmite Știri.md cu referire la automarket.ro.

Oficialul american a publicat un clip video în care arată modul în care funcționează sistemele semi-autonome pe modelele Tesla și dezvăluit că acestea utilizează un nou chipset hardware care a fost dezvoltat de Samsung. În ciuda faptului că este promovat drept "Full Self-Driving", sistemul are în realitate funcții autonome de nivelul 3 din 5.

Cu toate acestea, Musk a făcut și câteva predicții optimiste pentru perioada următoare, afirmând că Tesla va lansa anul viitor taxi-uri autonome în câteva regiuni din Statele Unite. "Probabil că peste doi ani vom face o mașină fără volan și pedale", a mai precizat el în cadrul webcast-ului.

Interesant este că Ford a anunțat cu câțiva ani în urmă că va lansa o mașină autonomă fără volan și pedale tot în 2021, însă oficialii au admis recent că predicția a fost una prea optimistă, care nu se va materializa într-un interval de timp atât de scurt.

În plus, Musk a făcut o serie de declarații lipsite de profesionalism la adresa rivalilor din industria auto. "Mesajul fundamental pe care ar trebui să-l înțeleagă clienții este că, din punct de vedere financiar, este o nebunie să cumperi orice altceva în afară de Tesla. Este ca și cum ai cumpăra un cal", a mai precizat el.

Citește și
article image
Omul de afaceri Elon Musk speră ca Tesla să intre în...
0
151
article image
Unde a ajuns mașina lui Elon Musk, lansată anul trecut în...
0
504
article image
Elon Musk promite un sistem autonom până la sfârșitul...
0
212
article image
Cursa miliardarilor: Elon Musk și Jeff Bezos se bat în...
0
438