main logo
492

Noi declarații controversate din partea lui Elon Musk

Elon Musk susține că Tesla va lansa anul viitor taxiuri autonome în anumite regiuni din Statele Unite și că va lansa în 2021 o mașină autonomă fără volan și pedale.

Noi declarații controversate din partea lui Elon Musk

Elon Musk a organizat luni seară un webcast în care a oferit informații despre dezvoltarea sistemelui Autopilot pentru Tesla, transmite Știri.md cu referire la automarket.ro.

Oficialul american a publicat un clip video în care arată modul în care funcționează sistemele semi-autonome pe modelele Tesla și dezvăluit că acestea utilizează un nou chipset hardware care a fost dezvoltat de Samsung. În ciuda faptului că este promovat drept "Full Self-Driving", sistemul are în realitate funcții autonome de nivelul 3 din 5.

Cu toate acestea, Musk a făcut și câteva predicții optimiste pentru perioada următoare, afirmând că Tesla va lansa anul viitor taxi-uri autonome în câteva regiuni din Statele Unite. "Probabil că peste doi ani vom face o mașină fără volan și pedale", a mai precizat el în cadrul webcast-ului.

Interesant este că Ford a anunțat cu câțiva ani în urmă că va lansa o mașină autonomă fără volan și pedale tot în 2021, însă oficialii au admis recent că predicția a fost una prea optimistă, care nu se va materializa într-un interval de timp atât de scurt.

În plus, Musk a făcut o serie de declarații lipsite de profesionalism la adresa rivalilor din industria auto. "Mesajul fundamental pe care ar trebui să-l înțeleagă clienții este că, din punct de vedere financiar, este o nebunie să cumperi orice altceva în afară de Tesla. Este ca și cum ai cumpăra un cal", a mai precizat el.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării