150
0
Nissan va lansa un SUV electric: Modelul ar putea fi bazat pe conceptul IMx
150
0

Nissan va lansa la Salonul Auto de la Tokyo din luna octombrie un SUV electric care ar putea fi bazat pe conceptul IMx din urmă cu doi ani.

Nissan este unul dintre numeroșii constructori care absentează în această săptămână de la Salonul Auto de la Frankfurt, însă japonezii au planuri ambițioase pentru Salonul Auto de la Tokyo, care va avea loc în luna octombrie, transmite Știri.md cu referire la automarket.ro.

Niponii vor prezenta pe propriul teren un nou SUV electric, care va fi comercializat la nivel global și care a fost prezentat recent dealerilor din Statele Unite.

Dealerii prezenți la eveniment au afirmat ulterior că noul model este foarte asemănător cu conceptul Nissan IMx prezentat de asemenea la Tokyo în 2017 și că beneficiază de un interior spectaculos, fără butoane fizice.

"Nu există niciun buton fizic, iar planșa de bord digital nu își arată fața până când mașina nu este pornită. Înainte să pornești mașina vei vedea doar un buton de start care pulsează", afirmă dealerii pentru publicația CNET Road Show.

Datele tehnice ale noului model nu sunt încă cunoscute, însă conceptul din urmă cu doi ani utiliza două motoare electrice care asigurau tracțiune integrală și generau 320 kW, echivalentul a 435 de cai putere, și un cuplu de 700 Nm.

De asemenea, autonomia era anunțată la 600 de kilometri. Noul model va include și a doua generație a sistemului ProPilot Assist.

Pentru moment nu este clar care va fi numele oficial al noului model, însă este puțin probabil că acesta să păstreze numele conceptului.

Citește și
article image
Şeful executiv al companiei Nissan, Hiroto Saikawa, a...
0
76
article image
Nissan vrea să renunțe la aproape 10.000 de angajaţi
0
210
article image
Renault vrea să fuzioneze cu Nissan şi Fiat Chrysler
0
166
article image
Nissan: Mașină aniversară de 1 milion de euro cu finisaje...
0
475