main logo
773

Nissan Ariya, lansat oficial: Cum arată noul SUV integral electric

Nissan a lansat oficial Ariya, un SUV integral electric cu un look spectaculos, o autonomie de pînă la 610 kilometri și un preț de pornire de 40.000 de dolari.

Nissan Ariya, lansat oficial: Cum arată noul SUV integral electric

Nissan Ariya va fi vândut mai întâi în Japonia, de la jumătatea anului 2021, iar apoi, treptat, va ajunge și în alte țări, printre care SUA și Canada, transmite Știri.md cu referire la gadgetreport.ro.

Lansarea Nissan Ariya reprezintă un moment important pentru companie, după scandalul în care a fost implicat Carlos Ghosn, fostul președinte al grupului Nissan și al Alianței Renault – Nissan – Mitsubishi.

Nissan Ariya este primul SUV electric lansat de Nissan după hatchback-ul Leaf, a cărui primă generație a debutat în urmă cu un deceniu.

Un adevărat pionier în materie, Nissan a vândut aproape 500.000 de vehicule Leaf din 2010.

Poziția sa a fost amenințată de ascensiunea spectaculoasă a Tesla, precum și de lansarea altor modele electrice. Cu Nissan Ariya, compania spear să revină în prim-planul industriei EV.

Potrivit experților, Nissan Ariya are șanse să devină un best-buy. Avem de-a face cu un crossover mai matur, mai rafinat, cu un design elegant și simplu și un interior cu scaune „Zero Gravity”, menite să ofere o atmosferă de lux.

Nissan Ariya iese în evidență și cu tehnologiile de ultimă generație, precum controlul vocal, prin Amazon Alexa,  și sistemele wireless CarPlay și Android Auto.

Nissan a lansat un sistem hibrid de recunoaștere a vocii bazat pe înțelegerea limbajului utilizatorilor. Odată rostită fraza de activare „Hello Nissan” sau „Hey Nissan”, ocupanții pot solicita informații despre vehicul, pot emite comenzi de navigație, pot regla temperatura cabinei sau pot selecta muzica.

Nissan Ariya beneficiază de conectivitate la internet, astfel că sistemul poate accesa datele din cloud pentru a înțelege mai bine solicitările utilizatorilor.

Spre deosebire de modelele Tesla, care au un singur ecran tactil, în centrul consolei, Nissan Ariya are două display-uri, un monitor de 12,3 inchi în linia vizuală a șoferului și un display central, de 12,3 inci. Ariya va avea, de asemenea, opțiunea unui head-up display.

„Compania se așteaptă ca vânzările de EV și ale modelelor electrificate e-POWER să depășească 1 milion de unități pe an până la sfârșitul anului fiscal 2023. Ariya va juca un rol semnificativ în atingerea acestui obiectiv”, a declarat Ashwani Gupta, COO Nissan,  în timpul lansării noului SUV.

Vehiculul va include, totodată, noul sistem de asistență pentru șofer Nissan, denumit ProPILOT, care include, printre altele, frânarea automată de urgență, avertizarea de depășire a benzii, avertizare la punctul orb, alerte de trafic etc.

Ariya va include, de asemenea, și un sistem de avertizare în caz de coliziune iminentă.

Nissan Ariya va accelera de la 0 la 100 km/oră în mai puțin de 5 secunde.

Nissan Ariya  va fi disponibil în versiunile AWD cu un singur motor (215 CP) și cu două motoare „e-4ORCE” AWD (389 CP), inclusiv în variante cu tracțiune integrală.

Toate versiunile vor include o funcție specială care va permite șoferilor să accelereze, să încetinească și să frâneze cu o singură pedală.

Mașinile, în funcție de versiune, vin cu baterii de 63 kWh sau 87 kWh, care se vor încărca rapid, grație standardului de încărcare rapidă CHAdeMO DC. Cea mai mică este echivalentă cu bateria actuală disponibilă în Leaf Plus, în timp ce bateria mai mare va oferi aproximativ 610 kilometri, cu 75 de kilometri mai mult decât Leaf.

Nissan afirmă că prețurile lui Ariya vor începe de la „aproximativ” 40.000 de dolari – cu aproximativ 10.000 de dolari mai puțin decât modelul Tesla Y.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării