main logo
469

Nissan a atins borna de 250.000 de electrice vândute în Europa

Un sfert de milion de vehicule electrice a vândut Nissan până acum în Europa, potrivit unui anunț oficial făcut de producătorul nipon.

Nissan a atins borna de 250.000 de electrice vândute în Europa

Nissan a atins o nouă bornă importantă în parcursul său “electrificat” pe Bătrânul Continent, transmite Știri.md cu referire la automarket.ro.

În ultimul deceniu, constructorul a vândut peste 250.000 de vehicule 100% electrice. 

Dintre acestea, peste 208.000 au fost unități Leaf, în timp ce alte 42.000 de exemplare au fost înregistrate de autoutilitara electrică e-NV200. 

Lansate în 2010, respectiv 2014, Leaf și e-NV200 și-au adus contribuția importantă la eforturile Nissan de electrificare pe piața europeană. 

Nissan a anunțat recent că va lansa un nou SUV electric, pe lângă Ariya, care va fi produs la uzina din Sunderland, acolo unde japonezii vor investi un milliard de lire sterline într-un “hub pentru mașinile electrice”. 

Peste 400 de milioane de lire sterline vor fi folosite de japonezi pentru a pregăti producția viitorului SUV electric, care se va bucura de baterii cu o densitate energetică mai bună, respectiv autonomie și eficiență mai mari.  

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării