main logo
949

Moldova pe locul 5 în Europa, după numărul de accidente rutiere

”Ne putem mândri!” Suntem locul cinci în topul țărilor cu cele mai multe accidente rutiere înregistrate pe traseele naționale! Și asta nu e singura statistică de care se pot bucura moldovenii.

Moldova pe locul 5 în Europa, după numărul de accidente rutiereFoto: autoexpert.md

Într-un top mondial, din 138 de țări, noi suntem pe locul 128, după calitatea drumurilor pe care circulăm. Intersecții şi treceri de pietoni proiectate contrar normelor, lipsa parapetelor de protecție, a indicatoarelor sau marcajului sunt doar câteva dintre problemele de siguranţă rutieră.

„Punctele negre”, care atenționează șoferii despre porțiunea de drum cu risc sporit de accidente continuă să se înmulțească și să se dezvolte în toată țara, mai rău decât acneea la un adolescent, transmite Știri.md cu referire la Autoexpert.md.

Nicu Gușan a mers pe teren cu Ilie Bricicaru, expert internaţional în siguranţă rutieră, pentru a vedea de ce un drum reabilitat nu înseamnă neapărat și unul sigur.

În tot Ministerul Economiei și Infrastructurii nu există un om care să poată spune două vorbe despre Strategia Națională privind Siguranța Rutieră, un document înghețat de aproape zece ani.

• Administrația de Stat a Drumurilor pasează responsabilitățile către autoritățile locale și poliție.

• Timp de trei ani, au fost constatate peste 100 de cazuri privind nerespectarea regulilor de întreținere a drumurilor și de asigurare a securității rutiere.

• Peste 80 de puncte negre pe drumurile publice. Ce se întâmplă cu aceste sectoare periculoase de drum? Nimic. Oamenii continuă să moară acolo.

Video: Europa Liberă

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării