main logo
1114

Modificările pe care trebuie să le știe cei care vor permis românesc

Dacă ai un permis de conducere românesc care ți-a expirat sau l-ai pierdut ori ți-a fost furat, trebuie să fii la curent cu noile modificări privind procedura eliberării unui permis auto nou în România.

Modificările pe care trebuie să le știe cei care vor permis românesc

Au intrat în vigoare modificările aduse legii cu privire la eliberarea unui nou permis de conducere, în cazul în care cel vechi a expirat sau l-ai pierdut ori ți-a fost furat, transmite Știri.md cu referire la Playtech.

Trebuie să fii foarte atent la data expirării permisului de conducere, pentru că trebuie schimbat cu unul valabil înainte de a i se termina perioada de valabilitate celui pe care îl ai. E aproape aceeași situație ca în cazul în care îți expiră buletinul, doar că permisul auto e chiar mai necesar dacă te deplasezi periodic cu mașina.

Permis auto expirat: ce documente sunt necesare pentru reînnoire

Prin urmare, potrivit noilor modificări legislative, dacă urmează să-ți expire permisul, trebuie să prezinți Poliției atât cererea specifică și a copiilor după documentele necesare, dar și o fișă medicală.

Acest document trebuie să ateste, în baza unui consult de specialitate că mai ești apt pentru a conduce un automobil pe drumurile publice din România. Autoritățile au ajuns, în sfârșit, la concluzia că șoferii mai pot suferi de-a lungul anilor anumite afecțiuni, cum ar fi cele de vedere sau de auz grave, care pot pune în pericol atât pe ei, cât și pe ceilalți participanți la trafic.

Fișa medicală trebuie să fie emisă doar de către o unitate medicală și este obligatorie atunci când îți expiră permisul auto.

How Forward Is Reshaping the Doctor's Office of the Future

Problema este că acele documente nu pot fi transmise autorităților prin poștă sau prime email. Trebuie să te prezinți personal la sediu, pentru că birocrația evoluează lent spre deloc la noi.

Permis de conducere furat, pierdut sau deteriorat: ce documente sunt necesare pentru un duplicat

Dacă, în schimb, ai pierdut permisul sau ți-a fost furat ori cel vechi este deteriorat (da, și în acest caz trebuie să-l schimbi, nu să stai cu o bucată de plastic de pe care s-au șters toate înscrisurile și să spui că acela-i permis), nu mai este nevoie să prezinți și o fișă medicală.

De asemenea, permisul de conducere trebuie reînnoit și în cazul în care ți-ai schimbat numele (adesea, problema apare în cazul femeilor care se căsătoresc).

Atunci când Poliția îți eliberează un duplicat al permisului auto care nu a expirat, va fi trecut același termen de valabilitate care apare pe cel care ți-a fost furat, pe care l-ai pierdut sau deteriorat.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării