main logo
697

Ministrul Jizdan vine cu precizări privind pedepsirea șoferilor băuți la volan

Șoferii prinși în stare de ebrietate avansată la volan vor răspunde penal. Precizările privind pedepsirea conducătorilor auto băuţi au fost făcute de ministrul de Interne, Alexandru Jizdan, după şedinţa Guvernului.

Jizdan vine cu precizări privind pedepsirea șoferilor băuți la volan

Precizările privind pedepsirea conducătorilor auto băuţi au fost făcute de ministrul de Interne, Alexandru Jizdan, după şedinţa Guvernului, transmite Știri.md cu referire la publika.md.

"Persoana care era prinsă în stare de ebrietate avansată la volan, i se intenta un proces penal, iar ulterior legislaţia prevedea că ea poate fi eliberată de atragerea penală, fiind atrasă la răspundere contravenţională. S-a stabilit un abuz din partea persoanelor, mă refer la ofiţerii de urmărire penală, procurori şi uneori şi judecătorii făceau abuz. Marea schimbare pe care am propus-o este că persoanele care urcă în stare avansată de ebrietate la volan vor răspunde penal. Nu există altă alternativă. O altă prevedere este că persoanele vor fi obligate la muncă neremunerata în folosul statului", a menţionat ministrul Jizdan.

Potrivit lui Alexandru Jizdan, scopul MAI este de a responsabiliza şoferii beţi: "E o răspundere inevitabilă. Am venit cu o noţiune privind anularea permisului de conducere, ceea ce prevede că şoferul băut căruia îi va fi anulat permisul, după ispăşirea pedepsei va fi obligat să treacă un curs antialcool şi antidrog, iar după prezentarea certificatului că a trecut acest curs va fi obligat să treacă din nou toate examenele pentru a-şi recupera permisul de conducere".

Datele INP arată că, anul trecut, în 6.445 de cazuri au fost depistaţi şoferi sub influenţa băuturilor alcoolice. Grav este şi faptul că în 5.100 dintre aceste incidente, conducătorii auto erau în stare avansată de ebrietate. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării