main logo
515

Mini oprește producția de modele echipate cu transmisie manuală

Potrivit celor mai recente informații, marca britanică ar fi oprit producția de modele echipate cu transmisie manuală. Din câte se pare, este o decizie care afectează toate piețele în care este prezentă.

Mini oprește producția de modele echipate cu transmisie manualăFoto: automarket.ro

MINI este cel mai recent producător de automobile afectat de situația din Ucraina și de criza mondială de semiconductori, ambele generând probleme în ceea ce privește lanțul de aprovizionare, transmite Știri.md cu referire la automarket.ro.

Tocmai din aceste motive, Mini a oprit producția de modele echipate cu transmisie manuală.

Potrivit informațiilor, ar fi vorba despre o decizie care afectează toate piețele în care este prezentă marca britanică, nu doar pe cea locală.

"Pentru a asigura nivelul maxim de producție și pentru a satisface cererea tot mai mare, oferta noastră de produse trebuie simplificată. Această soluție (oprirea producției mașinilor cu transmisie manuală) este cea mai eficientă modalitate de a asigura stabilitatea producției [...]," a transmis producătorul britanic.

Noua generație de modele Mini, inclusiv Countryman, este așteptată să debuteze până la finalul acestui an. Este încă incert dacă acestea vor fi oferite, inițial, numai cu transmisie automată.



Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării