main logo
993

Mii de de transnistreni au solicitat plăcuțe cu numere de înmatriculare neutre

Începând cu 1 septembrie curent, Punctele de înregistrare a mijloacelor de transport din orașele Râbnița și Tiraspol au recepționat peste 2.000 de cereri din partea transnistrenilor pentru eliberarea numerelor neutre.

Câți transnistreni au solicitat plăcuțe cu numere neutre

Printre primii beneficiari se numără atât persoane fizice, cât și juridice, iar certificatele de înmatriculare provizorii pentru mijloacele de transport cu numere neutre ale posesorilor de vehicule din stânga Nistrului au început a fi eliberate din 10 septembrie curent, transmite Știri.md cu referire la ziarulnational.md.

Potrivit șefului Departamentului înmatricularea mijloacelor de transport și calificarea conducătorilor auto din cadrul Agenției Servicii Publice, Gheorghe Crețu, certificatele de înmatriculare permanente vor fi eliberate în termen de 30 de zile.

Certificatele de înmatriculare și plăcuțele cu numere neutre sunt destinate mijloacelor de transport înmatriculate în regiunea transnistreană și le va permite acestora accesul în traficul rutier internațional.

De această înlesnire pot beneficia atât persoanele fizice, cât și cele juridice din stânga Nistrului și mun. Bender, cu excepția localităților Cocieri, Corjova, Coșnița, Doroțcaia, Molovata Nouă, Pârâta, Pohrebea și Vasilievca din raionul Dubăsari.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării