main logo
1803

Mercedes vine cu duba electrică de care mulți au nevoie la drumuri lungi

Mercedes e un producător cunoscut pentru modelele premium. Dar vine cu soluția electrică și pentru transportatori.

Mercedes vine cu duba electrică de care mulți au nevoie la drumuri lungi

Când spui Mercedes, îți vin în minte modele premium, limuzine care au prețuri de pornire de la zeci de mii de euro, transmite Știri.md cu referire la playtech.ro.

Numai că a preferat să-și ducă tehnologia și inovația și spre partea de transport de marfă. Are în gamă câteva modele de dubițe care-și fac foarte bine treaba. 

Și plusează în această direcție.

Noul van electric de la Mercedes se numește eVito, după numele generației deja cunoscute, și vine cu o autonomie la care mulți producători care au modele clasice încă visează. Undeva la peste 260 de mile- adică peste 420 de kilometri la o singură încărcare.

eVito, noua dubiță electrică de la Mercedes

Practic, cu noua generație de dubițe electrice, Mercedes a dublat autonomia pe care o avea pe astfel de modele. Daimler tocmai ce a dezvăluit noul eVito, un van 100% electric, care are o autonomie de peste 420 de kilometri.

E un model gândit pentru piața europeană și e un salt uriaș de tehnologie, având în vedere că precedentul model eVito avea o autonomie de doar 150 de kilometri.

eVito vine cu o baterie clasică de 50 kW, dar clienții pot opta și pentru varianta îmbunătățită – de 110 kW, care vine și cu opțiunea de fast charging. 

Practic, bateria se încarcă de la 10% la 80% în cel mult 45 de minute, după cum precizează Daimler. 

Sub capotă, noua dubiță electrică dezvoltă o putere de peste 200 de cai putere, ceea ce înseamnă că la bord pot fi transportați lejer până la nouă pasageri.

Mercedes nu se dezice de tehnologia premium nici pe aceste modele. Interiorul este unul confortabil și în linie cu ce se întâmplă în curtea Mercedes. Are, între altele, o tabletă touchscreen de 7 inci, compatibilă cu sistemul Apple CarPlay, iar dubița e echipată cu un modem LTE.

De asemenea, clienții vor avea acces și la serviciul Mercedes Pro, care le permite să fie la curent cu operațiunile și starea bateriei în timp real.

Mercedes are, însă, o concurență acerbă pe această zonă: săptămâna trecută, Ford a dezvăluit o versiune 100% electrică a modelului Transit, Nissan are modelul e-NV200, iar startup-ul Rivian lucrează la dezvoltarea de dubițe electrice cu gigantul Amazon.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării