main logo
521

Mercedes testează sub camuflaj primele prototipuri Project One

Mercedes a publicat câteva imagini sub camuflaj cu Project One, prototipul hypercarului aflat în plină perioada de dezvoltare care are tehnologie de Formula 1 și 1.000 de cai putere.

Mercedes testează sub camuflaj primele prototipuri Project One

A trecut aproape un an de la lansarea conceptului Mercedes Project One de la Salonul Auto de la Frankfurt, iar constructorul german este acum pregătit să înceapă testele efective pe circuit cu un prototip.

În ultimele luni, inginerii au lucrat la uzina din localitatea britanică Brixworth pentru a pune la punct ultimele detalii ale sistemului de propulsie derivat din Formula 1, iar acesta a fost integrat într-un prototip de teste, transmite Știri.md cu privire la Automarket.ro.

Oficialii Mercedes au publicat câteva imagini sub camuflaj cu prototipul aflat în teste, însă nu au menționat dacă există modificări majore în privința specificațiilor sistemului de propulsie.

În cazul conceptului arătat în toamna anului trecut, sistemul include un motor turbo V6 de peste 680 de cai putere și 4 motoare electrice. 

Unul dintre acestea a fost integrat în turbocharger, al doilea în motorul cu combustie internă, iar celelalte două propulsează roțile din față. 

Acestea din urmă oferă fiecare 163 de cai putere pentru un total de 326 de cai putere. Prin urmare, Project One ajunge la peste 1.000 de cai putere, în timp ce autonomia electrică este de 25 de kilometri.

Între timp, puterea este transmisă unei cutii de viteze manuale cu 8 trepte care a fost dezvoltată special pentru acest hypercar, în timp ce suspensia este de tip multi-ink. 

Cu astfel de detalii tehnice, nu este surprinzător că hypercarul ajunge la 200 km/h în mai puțin de 6 secunde, iar viteza maximă este de 350 km/h.

Vă reamintim că Mercedes Project One va fi produs în numai 275 de unități, iar inițial germanii au precizat că livrările vor începe cel mai devreme la sfârșitul acestui an. 

Dacă te gândești să comanzi un exemplar, este deja prea târziu: toate au fost deja vândute în ciuda prețului de aproximativ 2.27 milioane de euro.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării