main logo
823

Mercedes scoate asul din mânecă și prezintă conceptul Vision EQS

Zvonurile s-au adeverit! Mercedes-Benz a prezentat astăzi în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt conceptul care până acum a apărut în teasere acoperit cu o stofă și doar unele elemente și interiorul au fost dezvăluite.

Mercedes scoate asul din mânecă și prezintă conceptul Vision EQS

Așadar, faceți cunoștință cu Vision EQS, conceptul care anticipează lansarea unei limuzine full electrice! Sau cu alte cuvinte un S-Class al viitorului, echipat cu un sistem de propulsie electric și care primește un design specific EV-urilor, transmite Știri.md cu referire la autoexpert.md.

Conceptul Mercedes-Benz Vision EQS este construit pe o arhitectură absolut nouă, iar o majoritatea elementelor de design, sunt împrumutate de la modelele deja existente din gama modelelor electrice EQ.

Partea din față a noului Vision EQS se impune printr-o grilă uriașă alcătuită fin 188 de LED-uri individuale, care sunt capabile să ofere un număr nelimitat de combinații de lumini cu ajutorul unui sistem care a fost numit de germani Digital Light.

Fiecare dintre cele două blocuri optice frontale, beneficiază de patru module de lentile holografice care asigură o perspectivă de plutire. Faptul că avem de a face cu un model premium, este evidențiat și printr-un set de jante unice cu diametrul de 24 de inch și stopuri formate din 229 de LED-uri individuale.

Salonul lui Mercedes-Benz Vision EQS vine să impresioneze toată lumea prin designul futuristic, spațiul generos, lipsa completă a butoanelor fizice și o multitudine de materiale ”prietenoase cu mediul înconjurător”. 

Pentru a explica ultima afirmație, trebuie să cunoașteți că, textilul de pe plafon este confecționat din plastic reciclat colectat din oceane, lucru cu care nemții se mândresc și declară tare că este pentru prima dată când plasticul reciclat este utilizat pentru un vehicul de lux.

Un display poziționat central, permite șoferului gestionarea a practic tuturor funcțiilor automobilului. Acesta la fel proiectează și o versiune avansată a sistemului de infotainment MBUX, care conform spuselor reprezentanților Mercedes, va fi disponibil pe viitoarele modele de serie.

La capitolul motorizare, Mercedes-Benz Vision EQS se laudă cu două motoare pur electrice, câte unul pe fiecare punte pentru a asigura o tracțiune integrală. 

Puterea totală a acestora este de circa 350 kW, sau peste 476 CP. În aceste condiții. constructorul estimează o accelerare de la 0-100 km/h în mai puțin de 4.5 secunde!

Sistemul de propulsie electric, este alimentat de o baterie cu capacitatea de 100 kWh, care este capabilă să ofere o autonomie maximă de circa 700 de kilometri conform noului ciclu WLTP! 

Acumulatorul se poate alimenta cu până la 350 kW, astfel că o încărcare de la 0 la 80% durează numai 20 de minute.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării