main logo
605

Mercedes a prezentat mașina care știe dinainte ce comenzi vrei să-i dai

Noul Mercedes-Benz CLA promite tehnologie de ultimă generație și o versiune relativ îmbunătățită față de generația anterioară.

Mercedes a prezentat mașina care știe dinainte ce comenzi vrei să-i dai

Noul Mercedes a fost prezentat în cadrul CES 2019, dar mai ai de așteptat până va fi lansat pe piață, transmite Știri.md cu referire la Playtech.

Noul CLA va fi disponibil abia din 2020, dar va fi echipat cu un nou sistem MBUX, cu funcție integrată de recunoaștere a vocii, precum și a mișcărilor pasagerilor pentru a pregăti ecranul touchscreen înainte de atingerea efectivă a display-ului. Se poate spune că mașina știe dinainte ce vrei, ca să nu-ți distragă atenția când conduci. În plus, noul Mercedes-Benz a anunțat și compatibilitatea sistemului media cu smartwatch-ul Garmin Vivoactive 3.

viitorul model se anunță a fi o versiune mai bună decât cea precedentă, dar a crescut în dimensiuni, deși acest lucru e insesizabil la prima vedere: este cu 48 de milimetri mai lung și cu 53 de milimetri mai lat decât predecesorul acestuia, dar a scăzut în înălțime cu doi milimetri.

Mercedes-Benz CLA programat pentru 2020 seamănă foarte mult cu modelele din Clasa A, dar și cu cele CLS, însă se diferențiază prin apartamentul lărgit. Puntea din față este mai lată cu 53 de milimetri, iar puntea spate cu 63 de milimetri.
Noua mașină a nemților are un coeficient aerodinamic puțin mai mic față de versiunea anterioară CLA (0,23 față de 0,22), dar diferența este mică, având în vedere că au făcut grila din față mai pronunțată.

Mașina prezentată de Mercedes la CES 2019 a fost un model CLA 250, care are sub capotă un motor pe benzină 2.0 turbo cu 225 de cai-putere și un cuplu de 350 nanometri, legat la transmisia 7G-DCT cu două ambreiaje și șapte trepte.

Nu știm încă ce motorizări pregătește compania germană pentru CLA, dar ar putea fi aceleași pe care le întâlnești acum la Clasa A.

Mercedes-Benz CLA 250 se laudă și cu creșterea siguranței șoferului și pasagerilor. Are la bord un sistem activ care oprește mașina în cazul unei urgențe, sistem activ de schimbare a benzilor de circulație, sistem activ la frânarea de urgență și sunt doar câteva dintre funcțiile speciale din dotare.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării