main logo
626

Mașinile transnistrene, în traficul mondial: MAE al Rusiei salută acordul

Ministerul Afacerilor Externe al Rusiei salută semnarea de către reprezentanţii politici ai Chişinăului şi Tiraspolului a „Acordului cu privire la mecanismul de participare a mijloacelor de transport din Transnistria care nu desfăşoară activitate comercială în traficul rutier internaţional".

Mașinile transnistrene, în traficul mondial: Rusia salută acordulMașinile transnistrene, în traficul mondial: MAE al Rusiei salută acordul.

Într-un comentariu al Departamentului informaţii şi presă al MAE al Rusiei în acest sens, citat de agenţia Infotag, se menţionează că "acest document este rezultatul activităţii intense a grupurilor de lucru ale Transnistriei şi Moldovei".

„Acordul semnat, la fel ca şi acordurile similare din noiembrie 2017, a arătat capacitatea de negociere a părţilor şi dorinţa lor de a soluţiona problemele sensibile cuprinse în Protocolul de la Viena al reuniunii oficiale a formatului "5+2" (decembrie 2017)", susţine Ministerul de Externe, subliniind că "aceasta este ceea la ce îndemnă Federaţia Rusă permanent".

În comentariu este exprimată speranţa că Preşedinţia italiană a OSCE "va desfăşura în luna mai o nouă rundă oficială de negocieri în formatul "5+2", la care părţile vor putea trasa căile pentru avansarea în procesul de reglementare transnistreană".

Comentariul a fost plasat pe site-ul Ministerului rus de Externe la o zi după semnarea "deciziei protocolare", pe care federaţia Rusă îl numeşte acord. Anterior, semnarea documentului a fost salutată de UE şi de SUA.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării