main logo
697

Mașinile Tesla ar putea avea o mare problemă: Peste 100 de accidente, verificate

Peste 100 de modele Tesla au fost implicate în accidente din cauza unor episoade de accelerație bruscă neintenționată, potrivit unei plângeri depusă la Administrația pentru Siguranța Traficului Rutier (NHTSA) din SUA, informează CNN.

Plângeri la NHTSA: Mașinile Tesla ar putea avea o mare problemăFoto: tesla.com

Plângerea a fost depusă pe 19 decembrie 2019, însă a fost făcută publică astăzi, și spune că problema a apărut la 127 de mașini diferite din întreaga gamă Tesla: Model S, Model X sau Model 3, transmite Știri.md cu referire la Digi24.ro.

Probelema accelerării neintenționate ar fi dus la 110 accidente, iar 52 de oameni au fost răniți.

Numele celor care au depus plângerea nu au fost dezvăluite, dar multe dintre accidente s-ar fi produs în timpul parcării sau ieșirii dintr-un loc de parcare.

Administrația pentru Siguranța Traficului Rutier verifică acuzațiile aduse companiei Tesla și încă nu a decis dacă există suficiente dovezi pentru deschiderea unei investigații oficiale.

În trecut, plângerile privind accelerația bruscă s-au dovedit a fi din vina șoferilor, care apăsau accelerația când voiau să apese frâna. Însă, în anumite cazuri, s-a dovedit că mașinile pot avea probleme cu accelerația neintenționată. 

Cel mai faimos caz de acest tip a dus la rechemarea a 2,3 milioane de modele Toyota în 2010.

Tesla nu a comentat până acum informațiile apărute.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării