main logo
805

Mașinile electrice se vor încărca în timp record cu această nouă baterie

Proprietarii de mașini electrice vor putea să reducă semnificativ timpul pe care îl irosesc așteptând să li se încarce vehiculele prin această nouă baterie.

Mașinile electrice se vor încărca în timp record cu această nouă baterie

În cazul șoferilor care conduc mașini pe combustibil, alimentarea este simplă: doar trebuie să mergi la pompă, aștepți câteva minute să se umple rezervorul și problema e rezolvată, transmite Știri.md cu referire la playtech.ro.

În schimb, deși prezintă o serie de avantaje față de mașinile pe benzină sau diesel, mașinile electrice vin cu un dezavantaj destul de important: timpul pe care trebuie să îl pierzi la stațiile de încărcare.

Acum, o baterie ar putea veni în ajurotul proprietarilor de mașini electrice. O echipă de cercetători lucrează la dezvoltarea unei baterii care ar putea permite încărcarea mașinilor electrice în doar 10 minute.

Noua baterie care înccarcă în timp record mașini electrice

Bateriile Li-ion sunt extrem de utile, datorită capacității lor de a stoca o cantitate mare de energie într-un dispozitiv mic și compact. 

De asemenea, avantajul este și pot fi reîncărcate din nou și din nou. 

Totuși, șoferii nu sunt tocmai mulțumiți de faptul că mașina lor n-ar mai avea suficientă baterie în mijlocul unei călătorii și ar fi nevoiți să petreacă prea mult timp în așteptarea încărcării acesteia.

În acest sens, cercetătorii încearcă să facă mai ușor procesul de încărcare pentru a le permite șoferilor să revină pe șosea mai rapid.

Încărcarea rapidă, în câteva minute, necesită o cantitate ridicată de curent. La temperaturi scăzute, chiar și la 30 de grade Celsius, o astfel de încărcare a bateriilor Li-ion poate cauza probleme. 

Totuși, cercetătorii și-au dat seama că o temperatură mai mare, de aproximativ 60 de grade Celsius, ar permite bateriei să evite aceste probleme.

Aici intervine o altă situație: menținerea unei baterii prea mult timp la o temperatură prea mare ar putea cauza, la rândul său, probleme. 

Drept urmare, echipa a venit cu ideea de a menține această baterie la 60 de grade doar pe perioada încărcării unei mașini electrice.

Echipa de cercetători continuă să lucreze la idee și speră să ajungă să creeze o baterie care se poate încărca în numai cinci minute.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării