main logo
517

Mașinile electrice se vor încărca complet în 5 minute

Verva trecerii de la motoarele termice la electrice le-a cuprins și pe marile companii petroliere. Astfel, BP va dezvolta un sistem nou de baterii, care se vor încărca complet în 5 minute. Acestea vor apărea pe piață în 2021.

Mașinile electrice se vor încărca complet în 5 minute

Ușor, ușor, barierele dispar. Motoarele cu ardere internă încep să fie folosite în tandem cu bateriile, iar mașinile full-electrice își cresc ponderea, transmite Știri.md cu referire la floteauto.ro.

În acest context, companiile de extracție și prelucrare a combustibililor fosili își văd afacerile amenințate și, în consecință, se reprofilează.

Astfel, Shell a investit 31 milioane de dolari în startup-ul Ample, care lucrează la o soluție modulară de încărcare a bateriilor, care poate fi adaptată extrem de ușor la orice scară. 

Pe de altă parte, Caltex, subsidiarul emblematic al Chevron, nu consideră că sistemele de propulsie full-electric vor acapara industria auto, dar admite că va investi masiv în combustibili mai curați, precum gaz natural, hidrogen și combustibili bio, dezvoltând inclusiv un carburant biodiesel provenit din ulei ars.

Un alt gigant, British Petroleum, își extinde investițiile spre sectorul electric. Șeful departamentului tehnologic al BP, David Eyton, a dezvăluit faptul că britanicii lucrează la o baterie care se va încărca complet în 5 minute și pe care speră să o lanseze în 2021.

”În prezent, stațiile de 150 kW pot adăuga 100 km de autonomie în 5 minute. Pe termen mai lung, am vrea să depășim această barieră. 

Tehnologia nu este încă disponibilă pe piață, dar am investit într-o companie israeliană numită StoreDot, pe care o considerăm cea mai potrivită pentru dezvoltarea unei baterii noi, care să se încarce extrem de rapid. 

Este o baterie provenită dintr-una Li-ion. Scopul este ca până în 2021 să avem o baterie auto care să se încarce complet în 5 minute și să țină mult peste 100 km”.

StoreDot produce baterii pentru telefoane mobile și trotinete electrice și va lansa la jumătatea lui 2020 încărcătorul capabil să încarce un telefon în 5 minute. 

Pe site-ul companiei apare, însă, informația că tehnologia bateriilor sale va permite încărcarea cu electricitate pentru 300 mile (482 km) în doar 5 minute, în funcție de modelul de mașină.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării