main logo
512

Mașinile cu panouri solare sunt considerate cele mai ecologice

Mașina cu panouri solare ar putea rezolva cea mai mare problemă pe care o au toate mașinile electrice în acest moment. Practic, această mașină are propria stație de încărcare.

Mașinile cu panouri solare sunt considerate cele mai ecologice

Nu este un SUV cu care să muți munții din loc și nici o mașină sport cu 1.000 de cai-putere pe care să o „ambalezi” la semafor, dar e o mașină care n-o să-ți ceară aproape niciun ban, transmite Știri.md cu referire la Realitatea.net

Cu excepția prețului de achiziție, pe care încă nu-l știm pentru că mașina nu a ajuns în producție de serie, nu ai ce cheltuieli să faci cu ea.

Panourile solare încarcă atât bateria mașinii care o pune în mișcare, dar ajută și la stocarea unei energii suplimentare pe care să o poți folosi pentru încărcarea altor lucruri, cum ar fi un telefon, un laptop și orice altceva necesită electricitate, potrivit Jalopnik.

Acest autoturism este rodul muncii unor elevi care au fondat start-up-ul Sono Motors. Le-a venit această idee genială în 2012. Azi, fondatorii start-up-ului nu mai sunt elevi, dar încă au rămas devotați acestui concept pe care l-au numit Sion.

Mașina Sion rezolvă cea mai mare vulnerabilitate a mașinilor electrice prezente și trecute - bateria care se descarcă rapid. Acest lucru n-ar fi un impediment atât de mare dacă n-ar fi completat de o altă problemă - lipsa sau insuficiența stațiilor de alimentare. Panourile solare de pe Sion rezolvă problema și devin chiar ele propria ta stație de încărcare.

Într-o zi însorită, nu trebuie decât să-ți parchezi mașina undeva la soare, iar acesta va face tot ce trebuie ca să ai destulă energie pentru când te întorci de la serviciu sau de oriunde te-ai dus cu mașina.

Mașina prezintă panouri fotovoltaice pe toate suprafețele cât de cât plane, adică pe portiere, pe capotă, pe plafon, ceea ce-i conferă o suprafață sporită de captare a energiei solare.

Deocamdată, Sion este în așteptarea unui producător care să o multiplice. Fondatorii Sono Motors spun că invenția lor este mai mult o mișcare socială, decât o companie, dar dacă rămâne în acest stadiu, cu toții vom pierde o șansă bună de a circula mai economic în oraș și fără să mai plătim taxe de poluare care vor deveni tot mai mari în anii care urmează.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării