main logo
2193

Mașinile colorate, cel mai des avariate în accidente: Cum se explică

Culorile mașinilor reflectă adesea personalitatea proprietarului. Cumpărătorii conservatori sunt mai predispuși să aleagă vehicule monocromatice, în timp ce șoferii mai extrovertiți le preferă pe cele ale căror culori sunt mai vii.

Mașinile colorate, cel mai des avariate în accidente: Cum se explicăFoto: Imagine simbol

În general, în timp ce producătorii de automobile oferă culori care se potrivesc oricărei personalități, majoritatea șoferilor preferă tonuri testate în timp, transmite Știri.md cu referire la realitatea.md.

Popularitatea culorilor auto poate varia în diferite țări – nuanțele adorate în SUA nu sunt neapărat populare în Germania, Spania sau Mexic. Și, în general, tendințele în materie de culori auto nu sunt statice – ele se schimbă în timp, pe măsură ce noi culori câștigă lumina reflectoarelor.

Potrivit cercetării carVertical, citată de data analytics, culoarea vehiculului are un impact asupra probabilității implicării în accident.

Astfel, 60% dintre mașinile de culoare roșie verificate pe platformă au fost implicate în accidente, ceea ce o face să fie cea mai periculoasă culoare de condus.

Maroul (59%) și negrul (57%) sunt, de asemenea, culori de mașini care ajung să fie implicate în accidente mai mult decât altele, urmate de galben (55%), albastru (54%), alb (50%) și gri (50%). Deși diferențele dintre mașinile second-hand nu sunt semnificative, cercetarea sugerează că vehiculele de anumite culori sunt mai puțin predispuse la accidente.

„Nu este o surpriză faptul că mașinile roșii sunt mai susceptibile de a fi implicate în accidente. Mașinile sport sunt, de obicei, vopsite în roșu, iar pasionații de viteză se orientează mai degrabă către mașini roșii decât șoferii conservatori. Acest lucru este suficient pentru a presupune de ce mașinile roșii se află în fruntea acestei liste particulare”, explică M. Buzelis.

Producătorii auto au introdus o mulțime de culori în ultimele decenii. Cu toate acestea, se pare că griul, albul sau negrul nu își vor pierde popularitatea curând.

Preferințele în funcție de culoarea mașinii diferă de la țară la țară. Vehiculele colorate sunt preferate în țările cu climă caldă. De exemplu, conducerea unei mașini colorate în Norvegia, Canada sau Suedia poate încreți frunțile localnicilor, în timp ce în California sau Italia e absolut normal.

Ca regulă generală, mașinile albe sunt mai populare în statele cu o climă mai caldă, deoarece albul reflectă lumina soarelui, ceea ce face ca aceste mașini să fie mai puțin fierbinți atunci când sunt conduse.

După cum arată studiul, albul este cea mai populară culoare în Australia (39,1% din totalul parcului auto) și în UE (26,8%). Australienii preferă, de asemenea, mașinile argintii (15,9%) și gri (14%). Europenii preferă mai mult griul (25,9%), urmat de vehiculele negre (24,5%).

Americanii preferă vehicule negre (24,7%), albe (20,9%) și argintii (17,3%).

Spune-ne opinia ta

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării