main logo
1255

Mașinile care zac de ani de zile pe străzile Capitalei vor fi evacuate

Străzile Capitalei sunt pline de mașini abandonate sau care au un stăpân dar practic nu se mișcă din loc de ani de zile.

Mașinile care zac de ani de zile pe străzile Capitalei vor fi evacuateMașinile care zac de ani de zile pe străzile Capitalei vor fi evacuate

Acestea ocupă locurile de parcare care precum cunoaștem sunt extrem de insuficiente, iar unele chiar prezintă pericol având instalații de gaz care în timp se pot defecta și produce scurgeri, sau și mai rău incendieri, transmite Știri.md cu referire la autoexpert.md

Locuitorii blocurilor în curtea cărora se regăsesc autoturisme abandonate sunt îndemnați să sesizeze inspectorii de sector. Poliția urmează să identifice proprietarul și să-l oblige să mute vehiculul într-o parcare amenajată.

„În cazurile in care nu este depistat proprietarul sau rudele proprietarului a unităţii de transport care stă acolo parcată. Poliţia de comun cu autorităţile publice locale găsesc o soluţie pentru a evacua a evacua automobilul de acolo, pentru nu deranja nu încurca locuitorilor blocului dat”, a declarat  Natalia Stati, ofiţer de presă, Poliţia Chişinău.

Serviciile evacuatorului costă de la 250 la 350 de lei, în funcţie de modelul mijlocului de transport şi distanţa parcursă până la parcarea specială, unde un loc pentru posesorul sancţionat ajunge la 360 de lei pe zi, în caz că automobilul se află acolo până la 5 zile, şi 200 de lei dacă mai mult de 5 zile.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării