main logo
623

Mașina SF de la Volkswagen care va revoluționa industria auto

Volkswagen e cel mai mare producător auto din lume și nu se dezice nici când vine vorba de tranziția spre electrice.

Mașina SF de la Volkswagen care va revoluționa industria auto

După începerea producției de serie la ID3, germanii plusează cu un nou model SF. Care s-ar putea să treacă foarte repede de la stadiul de concept la model de serie, transmite Știri.md cu referire la playtech.ro.

Volkswagen ID3 e primul model 100% electric intrat în producția de serie. E produs la uzina din Zwickau pe platforma MEB, cea în care germanii au investit enorm și cu care vor să aducă pe piață cele mai puternice modele electrice.

Dar Volkswagen nu s-a oprit aici și plusează cu un nou concept de model electric, desprins parcă din filmele SF. 

Se numește Volkswagen ID Space Vizzion și e al șaptelea model prezentat drept concept din seria ID, care conține, între altele, un microbuz electric, un sedan premium, crossovere și SUV-uri.

Volkswagen desenează viitorul mașinilor electrice

Conceptul Volkswagen ID Space Vizzion va fi prezentat, în premiră, la LA Auto Show, care are loc luna aceasta. Sigur, e doar un concept, dar germanii ar putea trece repede de la acest stadiu la cel de model de serie.

Volkswagen ID Space Vizzion e prezentat drept „modelul viitorului”. Și ar putea fi așa, la cum arată. E un model desprins parcă din filmele SF, dar care vine la pachet și cu sisteme de ultimă generație. 

N-ar fi exclus ca producția acestui autoturism să înceapă chiar din 2021, după cum susțin unele surse din piață. Va veni în versiuni diferite în America de Nord, Europa și China.

Germanii cred că modelul concept combină perfect caracteristicile unui Gran Turismo cu cele ale unui SUV extrem de spațios. Și n-ai cum să nu remarci asemănări cu modelele Volvo, în special V60.

Autonomia ar putea fi una dintre cele mai mari prezente pe piață: aproximativ 300 de mile, ceea ce înseamnă peste 480 de kilometri. Volkswagen are planuri ambițioase și s-ar putea să-i iasă.

Interiorul este complet digitalizat, cu elemente de piele și lemn. Iar germanii arată că sunt la curent și noile trenduri în materie de mediu înconjurător. 

Pielea artificială AppleSkin, de exemplu, e realizată din reziduurile dintr-o fabrică de suc de mere. Conceptul are cinci locuri și un display generos în centrul consolei. Cam ca la Tesla Model 3. 

Reprezentanții Volkswagen susțin că noul concept reprezintă, mai degrabă, o bază de studiu pentru viitor decât un vis. Constructorul s-ar putea să apeleze la modestie.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării