main logo
2852

Mașina prințesei Diana primită de la prințul Charles va fi vândută

Un obiect valoros din punct de vedere al semnificației va fi scos la licitație de proprietar. Este vorba despre o mașină primită cadou de prințesa Diana de la prințul Charles.

Mașina prințesei Diana primită de la prințul Charles va fi vândută

O mașină pe care prințul Charles i-a făcut-o cadou regretatei Diana, „prințesa inimilor”, cu ocazia logodnei, va fi scoasă la licitație după ce actualul său proprietar, care a păstrat secretă originea vehiculului timp de peste 20 de ani, a decis să o vândă, transmite Știri.md cu referire la evz.ro.

Mașina primită de prințesa Diana, de la prințul Charles, cu ocazia logodnei, va fi scoasă la licitație

Prințesa Diana, decedată în anul 1997, într-un accident de mașină, a primit un model argintiu 1,6 L Ghia, fabricat în 1981, de la prinţul de Wales cu două luni înainte de căsătoria lor. 

A condus acel vehicul atunci când se deplasa pentru a asista la partidele de polo ale prinţului Charles, iar pe capotă este amplasată o efigie aurie reprezentând o broască – o copie a emblemei originale oferite prinţesei britanice de sora ei, Sarah, şi pe care Diana a păstrat-o atunci când a vândut automobilul.

Prinţesa Diana a renunțat să mai conducă vehiculul la scurt timp după ce l-a născut pe prinţul William în 1982.

Maşina a fost cumpărată ulterior cu suma de 6.000 de lire sterline de un comerciant de antichităţi.

În cele din urmă, automobilul a ajuns, în jurul anului 2000, în colecţia proprietarei sale actuale – o admiratoare a familiei regale, care a păstrat-o timp de peste 20 de ani şi a condus-o doar sporadic, fără să dezvăluie istoricul maşinii în faţa prietenilor ei.

Care sunt așteptările în privința prețului plătit

Lewis Rabett, reprezentant al casei de licitaţii Reeman Dansie din Colchester, un oraş din comitatul Essex, afirmă că automobilul nu a mai fost văzut de publicul larg timp de peste 20 de ani.

Maşina se aflată într-o stare foarte bună și este în continuare echipată cu numerele sale de înmatriculare iniţiale – WEV 297W -, are un kilometraj de 88.000 de mile (141.622 de kilometri), iar vopseaua şi tapiţeria sunt cele originale.

Specialiştii prevăd că automobilul va fi vândut la un preţ cuprins între 30.000 şi 40.000 de lire sterline (34.840-46.455 de euro) în cadrul licitaţiei regale organizate de casa Reeman Dansie pe 29 iunie, cu exact o lună înainte de împlinirea a 40 de ani de la nunta prinţesei Diana cu prinţul Charles.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării