main logo
706

Mașina electrică pe care Ford a pus motor de 900 CP ca să învingă Tesla

În lumea mașinilor electrice, Tesla e un nume consacrat pentru design și viteză. Dar acum apar pe piață și producătorii consacrați. Iar Ford o face în stil american: mașină extrem de puternică realizată pe ceea ce e Mustang deja.

Mașina electrică pe care Ford a pus motor de 900 CP ca să învingă Tesla

Acest Ford Mustang electric are un motor de 900 cai-putere și arată ca un Mustang care a trecut pe la atelierul de design. Nu e nicidecum gata pentru străzi, dar e gata să arate Ford că încă poate face mașini care impresionează, transmite Știri.md cu referire la playtech.ro.

Partea mai interesantă e că acest model folosește același sistem de alimentare ca Porsche Taycan. Porsche tot cu Tesla concurează, chiar dacă modelul său e mult mai scump și gândit pentru o cu totul altă piață. Altfel, ce are Ford acum e un Mustang pregătit pentru secolul 21.

Cutia e manuală, în șase trepte, și acesta ar fi faptul bizar, dat fiind că mașinile electrice sunt mai cunoscute pentru cutiile automate. 

Roțile sunt pe jante de 20 inci cu anvelope Michelin Pilot Sport 4S. La interior e și un ecran tactil de 10,4 inci. 

Există patru moduri în care mașina poate fi condusă: Valet, Sport, Track și Beast. Și ultimul mod, ei bine, probabil va folosi la maximum motorul de 900 CP.

Ford Mustang de colecție (cum probabil va fi)

Ford Mustang Lithium, electric și de 900 CP, cel mai probabil va rămâne în muzeul companiei. Spre deosebire de Porsche, această mașină e mai mult un mod al companiei de-a demonstra că poate juca și pe piața electrică.

În lumea ceva mai realistă, Ford a promis că va investi mai mult în modele hibrid și electrice. O dovadă e și Puma, fabricat la Craiova.

Acest model e unul dintre cele 17 vehicule electrificate pe care le va lansa în Europa până în 2024. Opt vor fi lansate în 2019. Totodată, compania a anunţat că fiecare nou autoturism pe care îl va lansa va include o opţiune electrificată: mild-hybrid (cum e Ford Puma), full-hybrid, plug-in hybrid sau full-electric.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării