29 august, 01:22
985
0
Mașina care bate Tesla: Reîncărcare în 20 de minute și 480 km autonomie
29 august, 01:22
985
0

Lucid Air este cel mai mare concurent al companiei Tesla, deținută de Elon Musk.

Oferta cu care vehiculul vine pe piață spulberă orice concurență - cea mai mare autonomie de pe piaţă, 480 km după doar 20 de minute de încărcare şi 3 ani de electricitate gratuită, transmite Știri.md cu referire la b1.ro.

Lucid Air, mașina care bate Tesla

Lucid Air are cea mai mare autonomie de pe piaţă, de până la 832 km (Tesla Model S are cu 185 km mai puţin), însă stă extraordinar și la reîncărcare.

Mai exact, Lucid a ajuns la un acord cu cea mai mare reţea de încărcare din SUA, Electrify America, iar proprietarii maşinilor nu vor plăti nimic pentru reîncărcare, vreme de 3 ani.

În plus, bolidul prinde până la 378 km/oră, accelerează de la 0 la 100 km/oră în 2.5 secunde şi dezvoltă 1000 cai-putere.

Mașina va fi lansată pe 9 septembrie, având un preţ estimat la 100.000 de dolari.

Tesla a devenit cea mai valoroasa companie auto din lume

La sfârșitul lunii iunie, compania Tesla a devenit cel mai valoros producător auto din lume, capitalizarea de piaţă a companiei depășind pentru prima dată valoarea Toyota, scrie CNBC.

Mai exact, acţiunile Tesla au câştigat 5 procente, ajungând la o valoare maximă de 1.135 dolari, plasând compania la o valoare de aproximativ 206,5 miliarde de dolari, la o diferență considerabilă față de Toyota, evaluată la aproximativ 202 miliarde de dolari.

Mai mult, preţul acţiunilor pentru producătorul auto, deținut de miliardarul Elon Musk, a crescut cu 170% în acest an.

Înaintea acestui moment, plafonul de piață evaluat pentru Tesla se situa deja undeva la aproximativ 185 miliarde de dolari, mai mult decât General Motors, Ford și Fiat Chrysler Automobiles combinate, cotația sa ridicându-se atunci la aproximativ 1.025 dolari pe acțiune, valoare care a crescut constant.

Tesla, „foarte aproape” să perfecteze tehnologia de conducere autonomă

Tesla Inc. este „foarte aproape” să atingă să perfecteze un sistem de conducere autonom de nivel 5, ceea ce ar însemna practic o mașină care se conduce singură în orice condiții, spune Elon Musk.

„Sunt extrem de încrezător că nivelul 5 sau, în esență, autonomia completă va deveni realitate și cred că acest lucru se va întâmpla foarte curând.

Rămân încrezător că vom avea funcționalitățile de bază pentru un sistem de conducere autonom de nivel 5 până la finalul acestui an”, a afirmat Elon Musk, joi, potrivit Reuters.

Cu toate acestea, surse din interior susțin că va mai dura până când tehnologia va fi pregătită pentru un astfel de salt, iar populația va avea încredere deplină în asemenea mijloace de transport.

În prezent, producătorul de mașini din California construiește mașini cu sisteme de autopilotaj, dar și sisteme de răcire care să permită computere de bord ceva mai avansate.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter