main logo
660

Lamborghini Sian este cel mai puternic Lambo din istorie. Câte exemplare vor fi

Lamborghini Sian este un supercar cu propulsie hibridă care va fi prezentat în premieră la Salonul auto de la Frankfurt. Sistemul de propulsie are la bază unitatea aspirată V12 de 6,5 litri cunoscută de la Aventador SVJ.

Lamborghini Sian este cel mai puternic Lambo din istorie

Aceasta este ajutată de un sistem mild-hybrid cu circuit electric la 48 volţi, care adaugă 34 CP la cei 819 CP dezvoltaţi de motorul termic, transmite Știri.md cu referire la promotor.ro.

Cu aceste cifre, Lamborghini Sian este cel mai puternic model produs vreodată de firma din Sant'Agata Bolognese, depăşindu-l cu mult pe Aventador SVJ cu cei 770 CP ai săi. 

Puterea motorului este trimisă la toate cele patru roţi prin intermediul unei cutii de viteze automate cu şapte trepte şi al unui sistem de tracţiune integrală cu diferenţial autoblocant pe spate.

Performanţele în această configuraţie sunt impresionante, chiar dacă timpul pentru acceleraţia de la 0 la 100 km/h (2,8 secunde) nu diferă de cel al lui SVJ.

Sprinturile sunt însă mai rapide, cu 0,2 secunde pentru accelerarea de la 30 la 60 km/h, respectiv cu 1,2 secunde pentru acceleraţia de la 70 la 120 km/h. Viteza maximă este limitată la 350 km/h.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării