main logo
546

Jaguar inventează scaunul care mimează mersul pe jos

Industria auto evoluează cu pași rapizi, iar inginerii marilor companiei producătoare de mașini se întrec în dezvoltarea unor sisteme și tehnologii inovative.

Jaguar inventează scaunul care mimează mersul pe jos

Bunăoară, angajații diviziei Body Interiors Research, din cadrul Jaguar Land Rover au anunțat că intenționează să dezvolte în premieră pentru industria auto, primul scaun din lume care să stimuleze mușchii în același mod în care o face și mersul pe jos, transmite Știri.md cu referire la autoexpert.md.

Forma scaunului se poate ajusta automat pentru a se potrivi oricărui pasager sau șofer și poate contribui la sănătatea ta generând anumite mișcări specifice mai mult mersului pe jos.

Britanicii nu au dezvăluit prea multe detalii despre noua tehnologie însă menționează că vor utiliza o serie de know-how-uri nemaiîntâlnite până acum în industria auto și insistă că acesta ar putea fi scaunul viitorului.

Avem scaune cu masaj, cu încălzire, aerisire, scaune active care să susțină corpul mai bine în viraje, scaune care mimează mersul pe jos și sperăm că în curând vom vedea și scaune care te pot antrena ca la judo.

Constructorul susține că a luat decizia de a dezvolta un astfel de scaun pe baza unui raport al Organizației Mondiale a Sănătății, după ce au aflat că peste 25% din populația globului petrece prea mult timp pe scaun, indiferent că este vorba despre birou sau despre scaunul mașinii!

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării