main logo
739

Italia negociază cu UE interzicerea motoarelor termice la supercaruri

Guvernul italian negociază cu Uniunea Europeană pentru ca producătorii de supercaruri din Peninsulă (Ferrari, Lamborghini, Pagani etc.) să mai poată comercializa mașini noi echipate cu motoare termice și după 2035. Porsche se opune acestei măsuri.

Italia negociază cu UE interzicerea motoarelor termice la supercaruriFoto: automarket

În urmă cu două luni, Uniunea Europeană a anunțat oficial că vrea să interzică vânzarea de mașini noi, echipate cu motoare termice (inclusiv plug-in hybrid), din 2035, transmite Știri.md cu referire la automarket.ro.

Potrivit publicației Bloomberg, Italia ar vrea ca producătorii de supercar-uri din Peninsulă să fie exceptați de la această regulă. Ne referim aici la Ferrari, Lamborghini sau Pagani, constructori cu o producție relativ redusă și ale căror mașini nu au un impact atât de mare asupra mediului, comparativ cu modelele unor giganți precum Volkswagen sau Daimler.

Roberto Cingolani, ministru pentru Tranziția Ecologică în guvernul condus de Mario Draghi, a declarat pentru sursa citată mai sus că această măsură le-ar permite acestor constructori să producă și să comercializeze mașini noi echipate cu motoare termice și după 2035.

Totodată, Cingolani susține că Italia trebuie să producă propriile baterii de înaltă performanță. De aceea, a lansat un program în cadrul căruia va fi construită o mega-uzină de baterii în această țară.

Revenind la excepția despre care vorbeam mai sus, Porsche se opune acestei măsuri.

Șeful constructorului din Stuttgart susține că nici nu ar trebui să se vorbească despre așa ceva și că mașinile electrice sunt o combinație imbatabilă de performanță și emisii reduse.

Ferrari a confirmat deja că va lansa pe piață o mașină cu zero emisii în 2025. Și Lamborghini lucrează la un model pur electric, dar nu a precizat când va debuta.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării