main logo
571

Instalați recent, majoritatea pilonilor anti-parcare deja sunt deteriorați

La doar patru luni de la instalare, o mare parte din pilonii anti-parcare din centrul Capitalei este deja la pământ.

Instalați recent, pilonii anti-parcare deja sunt deteriorațiInstalați recent, majoritatea pilonilor anti-parcare deja sunt deteriorați

Deteriorați sau furați, în urma lor au rămas doar șuruburile, de care se împiedica pietonii. Oamenii spun că banul public a fost cheltuit fără rost, întrucât mașinile oricum ajung pe trotuare. Proiectul costă peste cinci milioane de lei, transmite Știri.md cu referire la tv8.md

„Instalați în cadrul unui proiect de milioane, astăzi pilonii anti-parcare deja sunt pe cale de dispariție. La puțin peste patru luni de când au apărut pe străzile Capitalei, majoritatea abia se țin pe trotuar, în timp ce alții au fost smulși din asfalt”, Diana Popa, reporter.

Astfel, pe asfalt, unde cândva au fost montați pilonii, au rămas doar șuruburile. Oamenii se plâng că, deseori, se împiedică de ei.

Anterior, serviciul de presă al Primăriei a anunțat pentru TV8 că instalarea pilonilor va da rezultat abia după ce vor fi instalați pe lateral, ca nicio mașină să nu poate intra în zona delimitată. Recent, astfel de piloni au apărut lângă Universitatea de Medicină. Însă, fiind montați la distanțe mari unul față de altul, aceștia nu constituie un obstacol pentru șoferi, astfel că trotuarele din preajmă continuă să fie folosite de șoferi pe post de parcări.

Potrivit responsabililor, în decurs de o săptămână Direcția de Transport a Primăriei urmează să inițieze procedura de reinventariere pentru a instala piloni noi în locul celor dărâmați. De asemenea, pentru a identifica făptașii, va fi implicată și poliția.

„O să depunem și o sesizare în acest sens la poliție, mai ales că sunt și obiective cu supraveghere video pe Ștefan cel Mare, așa că cred că o să avem și un rezultat”, Oleg Caraman, șef adjunct direcția de transport, primăria Chișinău.

În total, proiectul prevedea montarea a peste 5 mii de piloni până la sfârșitul verii pe bulevardul Ștefan cel Mare, dar și pe bulevardul Constantin Negruzzi. Pentru instalarea stâlpilor în anul curent, din bugetul municipal au fost alocate 2 milioane de lei.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării