main logo
652

Industria auto, în criză: Renault oprește producția în câteva fabrici

Producătorul auto francez Renault, la fel ca mai mulți rivali ai săi, va prelungi opriri parțiale la cele trei fabrici de asamblare din Spania până la sfârșitul anului din cauza penuriei globale de microcipuri, a declarat marți o purtătoare de cuvânt a Renault Spania.

Industria auto, în criză: Renault oprește producția în câteva fabriciFoto: b1tv.ro

Compania intenționează să oprească producția la uzina sa din Palencia, unde își asamblează modelele Kadjar și Megane, timp de până la 61 de zile și fabrica sa din Valladolid, unde realizează crossover-uri Capture SUV, timp de până la 40 de zile, a spus ea, scrie Reuters, transmite Știri.md cu referire la b1tv.ro.

Fabrica de motoare din Valladolid ar putea înceta să producă până la 17 zile în această perioadă.

Producătorii de autoturisme din întreaga lume au fost obligați să reducă ritmul de producție în ultimele luni din cauza lipsei de cipuri, ceea ce i-a lăsat să concureze cu industria electronică de consum pentru livrarea cipurilor pe fondul întreruperilor de aprovizionare globale din cauza crizei coronavirusului.

Renault a aprobat deja un plan de reducere a producției la fabricile din Spania timp de până la aproximativ 30 de zile între aprilie și iulie și a decis să stabilească un nou plan pentru ultimele patru luni ale anului pe măsură ce lipsa continuă.

Renault are de obicei capacitatea de a aduna aproximativ 580.000 de mașini pe an în Spania.

Decizia producătorului auto francez de a încetini producția urmează mișcărilor similare ale rivalilor precum Volkswagen, Toyota și Stellantis.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării