main logo
533

În anul 2020, pe piața Uniunii Europene vor intra mașinile fără șofer

Mașinile fără șofer vor intra pe piața Uniunii în anul 2020. Deputații din Parlamentul European vor vota marți un raport din proprie inițiativă privind autovehiculele autonome.

În anul 2020, pe piața Uniunii Europene vor intra mașinile fără șoferÎn anul 2020, pe piața Uniunii Europene vor intra mașinile fără șofer

Europarlamentarii subliniază faptul că sunt necesare fonduri suficiente pentru susținerea sectorului și reguli adecvate de siguranță și responsabilitate, transmite Știri.md cu referire la tv8.md

„Parlamentul dorește ca Europa să fie lider în domeniul tehnologiei vehiculelor automatizate. Deputații europeni vor discuta despre armonizarea standardelor tehnice și a normelor de siguranță și despre cum poate fi asigurată o susținere suficientă a acestui sector”, se spune pe pagina web a instituției.

De asemenea, într-o ședință din după amiaza zilei de marți, eurodeputații vor discuta și despre președinția română a Consiliului UE. Premierul României, Viorica Dăncilă, va discuta cu deputații europeni despre prioritățile președinției Consiliului. Înaintea acestei dezbateri, cancelarul austriac, Sebastian Kurz, va prezenta în plen realizările președinției țării sale din ultimele șase luni.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării