main logo
653

Hyundai cochetează cu hidrogenul: Conceptul Vision FK are 680 CP

Hyundai a dezvăluit Vision FK, un concept echipat cu un sistem de pile de combustie pe bază de hidrogen. Prototipul dezvoltă 680 de cai putere și promite o autonomie de peste 600 de kilometri.

Hyundai cochetează cu hidrogenul: Conceptul Vision FK are 680 CP

Cu ocazia evenimentului Hydrogen Wave, Hyundai și-a prezentat ambițiile privind noile tehnologii ce au la bază hidrogenul, transmite Știri.md cu referire la automarket.ro.

“Noul val al hidrogenului“ va include și prototipul Vision FK.

Acest concept dezvăluit printr-o imagine teaser este dotat cu un sistem avansat de pile de combustie pe bază de hidrogen. 

Reprezentanții Hyundai transmit că Vision FK dezvoltă peste 680 de cai putere și poate parcurge repriza 0-100 km/h în mai puțin de 4 secunde. Autonomia este estimată la peste 600 de kilometri. 

Totodată, constructorul asiatic a anunțat și o nouă generație a sistemului de propulsie destinat vehiculelor pe hidrogen, cu două versiuni de putere: 136 CP sau 272 CP. 

Conform datelor oficiale, constructorul va prezenta în 2023 o nouă generație pentru Nexo și un MPV cu tehnologia fuel-cell. Ulterior, în 2025, Hyundai va dezvălui și un SUV mare alimentat cu hidrogen.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării