main logo
572

Hyundai a identificat 36.750 de stiluri diferite de condus

Rezultatele studiului realizat de producătorul coreean Hyundai, au vizat peste 2.000 de șoferi care au fost întrebați despre stilul de condus pe mașini cu motoare tradiționale și vehicule electrice.

Hyundai a identificat 36.750 de stiluri diferite de condusFoto: autoexpert.md

Astfel, experții au constatat că există 36.750 de stiluri de condus, exact atâtea trăsături distinctive au fost menționate de șoferii care au participat la sondaj, transmite Știri.md cu referire la Autoexpert.md.

În timpul studiului, au fost identificate cinci caracteristici principale ale stilului de condus și procentajul de șoferi care își atribuie o anumită manieră comportament la volan, printre care:

Încrezut – 28%;

Calculat – 24%;

Calm – 19%;

Nervos – 7%;

Agresiv – 7%

Potrivit specialiștilor care au desfășurat acest experiment, bărbații sunt mai înclinați să-și caracterizeze stilul de condus ca fiind încrezători – 31%. 

De aceeași părere sun și 25% dintre femei. Între timp, femeile intervievate mai des decât bărbații și-au descris modul de codus ca fiind unul nervos.

92% dintre respondenți au declarat că nu strigă niciodată la alți șoferi, iar 42% oferă prioritate în trafic, transportul public. 37% îi mulțumesc întotdeauna altor participanți la trafic, iar 25% au recunoscut că accelerează la culoarea galbeă a semaforului pentru a reuși să treacă intersecția înainte ca semaforul să indice lumina de culoare roșie.

Sondajul a mai arătat că, șoferii care conduc vehicule elecrice se consideră mai calmi – 21% dintre cei chestionați, față de 19% de șoferi cu mașini echipate cu motoare tradiționale.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării