main logo
2227

Harta primelor 10 încărcătoare pentru mașinile electrice din Chișinău

Chișinăul se aliniază sutelor de orașe din lume în care sunt instalate încărcătoare pentru mașinile electrice.

Harta primelor 10 încărcătoare pentru mașinile electrice din Chișinău

Așadar, o unitate este instalată în sectorul Râșcani, 1 la Petricani, 1 la Buiucani, 4 în centru,1 la Botanica, 2 la Ciocana, transmite Știri.md cu referire la Diez.md.

Potrivit site-ului hevcars.com.ua încărcătoarele vor avea putere de 350kw/h. Mai mult, tot aici puteți afla ce mașini pot fi încărcate.

În 2019, 14 noi staţii de încărcare a automobilelor electrice vor fi instalate pe principalele trasee urbane din Republica Moldova. Achiziţia va fi realizată datorită unui parteneriat dintre Fondul pentru Eficienţă Energetică şi Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare, în cadrul Proiectului Orașe Verzi Durabile.

În prezent, în Republica Moldova sunt înregistrate 54 de automobile totalmente electrice şi 10 staţii de încărcare, toate în Chişinău.

În total, în 2017 în ţară erau 938.058 autovehicule, marea majoritate fiind mai vechi de 11 ani. 14% din volumul total de emisii de gaze cu efect de seră revine sectorului transporturilor.

În multe țări ponderea automobilelor electrice depășește deja 1% din cuantumul total al vehiculelor. Pentru Moldova, o cotă de 1% ar însemna 10.000 de vehicule electrice.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării