Germania și-a dublat vânzările de automobile diesel second-hand în Ucraina
2 noiembrie, 11:31
375
0
Germania și-a dublat vânzările de automobile diesel second-hand în Ucraina
2 noiembrie, 11:31
375
0

Potrivit unui studiu realizat de o universitate din Germania, automobile diesel second-hand din aceasta ţară sunt exportate într-un ritm record, în condiţiile în care şoferii sunt nesiguri cu privire la posibilele interdicţii de circulaţie.

Foto: Getty Images

Anul trecut, italienii şi austriecii au fost cei mai mari cumpărători de automobile diesel second-hand din Germania, în timp ce vânzările spre Ucraina și Croaţia aproape s-au dublat, transmite Știri.md cu referire la Lyberti.com

Germania a exportat în total 239.541 de automobile diesel second-hand. Italia, cu 22.400 de unităţi şi Austria, cu 21.600 de unităţi, au fost cei mai mari importatori, în timp ce vânzările Ucraina s-au dublat la circa 15.700 de unităţi. 

România este pe locul şapte în top, după Ungaria, cu 11.500 de automobile diesel second-hand importate anul trecut din Germania.

Această creştere a exporturilor de automobile diesel second-hand din Germania coincide cu o scădere a înmatriculărilor de automobile diesel în Germania, scădere care a început încă din 2015, când Volkswagen a recunoscut că a manipulat emisiile poluante pentru aproximativ 11 milioane de automobile diesel vândute la nivel global.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter