main logo
764

Genesis GV60 rescrie ergonomia printr-o sferă colorată pe consola centrală

GV60 este primul model cu zero emisii al mărcii Genesis. Unul dintre punctele de atracție se regăsește la interior, iar aici ne referim la sfera colorată, din cristal, de pe consola centrală. Mai mult decât un obiect decorativ.

Genesis GV60 rescrie ergonomia printr-o sferă pe consola centralăFoto: automarket.ro

Fiecare producător de automobile are un mijloc prin care cel de la volan interacționează cu mașina, transmite Știri.md cu referire la automarket.ro.

Spre exemplu, BMW are celebrul controller iDrive, asta dacă șoferul dorește o interacțiune fizică și nu alege să utilizele sistemul multimedia prin intermediul vocii sau al gesturilor.

În vara anului trecut, Genesis (brand-ul premium al celor de la Hyundai) a lansat primul său model electric, dezvoltat pe arhitectura E-GMP. Este vorba despre crossover-ul GV60, disponibil și în Europa.

Odată cu el, Genesia a ales să rescrie ergonomia sau, dacă vrei, să reinventeze roata. Sfera, de fapt, în cazul de față.

Asta pentru că GV60 vine cu o sferă colorată, din cristal, integrată în consola centrală flotantă. Reprezentanții mărcii o descriu ca fiind "o conexiune emoțională între șofer și mașină." Așadar, vorbim despre ceva mai mult decât un obiect decorativ.

Sfera este extrem de durabilă și a fost gravată cu laser pe interior. Pentru a se asigura că rezistă unei utilizări îndelungate, inginerii au testat sfera, atât în condiții de temperatură scăzută cât și ridicată.

Atunci când sistemele electrice ale mașinii sunt oprite, sfera este parte a sistemului de iluminat ambiental (poziția 1) și pulsează atunci când sunt deschise portierele.

Un fel de lumină de întâmpinare, dar reinterpretată.

La apăsarea butonului care trezește mașina la viață, sfera se rotește 180 de grade și dezvăluie selectorul transmisiei.

Oferă, desigur, feedback haptic, pentru a-l informa pe șofer că a fost selectată o anumită treaptă de viteză.

Dacă, spre exemplu, este selectat marșarierul, sfera emite o lumină roșie, ca o metodă de avertizare.

Atunci când mașina este la încărcat, sfera se blochează automat în poziția 1.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării