main logo
332

Franța vine în ajutorul gigantului auto Renault: Despre ce sumă e vorba

Franța susține gigantul AUTO Renault, după ultima decizie anunțată de companie.

Franța vine în ajutorul gigantului auto Renault: Despre ce sumă e vorba

Vineri, Renault anunțase un plan de restructurare care vizează eliminarea a aproximativ 15.000 de posturi la nivel mondial, dintre care 4.600 numai în Franţa, în ideea de a realiza economii de peste două miliarde de euro în următorii trei ani, transmite Știri.md cu referire la money.ro.

Planul a provocat proteste din partea sindicatelor, iar sâmbătă câteva sute de persoane au manifestat în faţa uzinei Renault de la Maubeuge, în nordul Franţei.

Anunţul ministrului de Finanţe vine după ce conducerea Renault, autorităţile locale şi reprezentanţii sindicatelor au acceptat să înceapă negocieri privind viitorul uzinei din Maubeuge.

Preşedintele Emmanuel Macron a avertizat, însă, că Guvernul de la Paris nu ar trebui să semneze împrumutul pentru Renault până când echipa managerială şi sindicatele nu vor finaliza discuţiile cu privire la forţa de muncă şi uzinele din Franţa ale Renault.

Statul francez deţine 15% din Renault, care a raportat anul trecut pierderi nete de 141 milioane de euro.

Producător de automobile din anul 1898, Groupe Renault este prezent în 134 de ţări şi a vândut 3,8 milioane de vehicule, în 2019.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării