main logo
269

Ford Motor va lua în considerare producerea de camionete în China

Ford Motor va lua în considerare producerea de camionete în China, dacă restricţiile privind conducerea acestora în oraşe sunt relaxate, şi ar putea dezvolta modele personalizate, a declarat pentru Reuters Joseph Liu, vicepreşedinte pentru inovare la Ford China.

Ford Motor va lua în considerare producerea de camionete în China

Ford este printre producătorii auto globali care participă săptămâna aceasta la Expoziţia internaţională de la Shanghai, transmite Știri.md cu referire la Agerpres.

Multe din vehiculele expuse aici de Ford, General Motors şi Fiat Chrysler Automobiles sunt camionete, un segment care nu a fost atât de afectat de încetinirea vânzărilor în China - cea mai mare piaţă auto din lume.

În ultimele luni a crescut în statul asiatic cererea pentru camionete, iar anul trecut China a devenit a doua mare piaţă mondială pentru acest tip de vehicule, deşi multe oraşe chinezeşti restricţionează intrarea camionetelor în centrele lor, un obstacol în calea creşterii vânzărilor. 

Dar în ultimii ani unele zone urbane au relaxat reglementările, ceea ce a stimulat livrările.

"Dacă mai multe zone relaxează restricţiile, intenţionăm să producem camionete sub brandul Ford în China pentru a face faţă cererii din partea consumatorilor chinezi", a declarat Joseph Liu.

Producătorul auto american nu construieşte camionete sub brandul Ford în China, dar partenerul său local, JMC (în care Ford are o participaţie de 32%), produce camionetele Yuhu cu tehnologia Ford.

Deşi în trecut operaţiunile Ford din China erau extrem de profitabile, acum vânzările sunt în scădere, iar compania americană raportează pierderi în statul asiatic. 

China este a doua mare piaţă pe plan global pentru Ford. Vânzările au scăzut cu 37% anul trecut, după un declin de 6% în 2017.

Ford Motor are aproximativ 197.000 de angajaţi şi 67 de fabrici în întreaga lume. Al doilea mare producător auto din SUA, Ford, este prezent şi pe piaţa din România. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării