main logo
728

Ford Europa anunță concedieri: Decizia nu vizează angajații din România

Constructorul american de automobile Ford a anunţat, marţi, reducerea a 3.800 de locuri de muncă în uzinele din Europa în următorii trei ani.

Ford Europa anunță concedieri: Decizia nu vizează angajații din România

Concedierile nu vizează însă și fabrica din România, deținută de Ford Otosan, transmite Știri.md cu referire la stirileprotv.ro.

Producătorul auto american intenţionează să creeze o „structură de costuri mai competitivă” în Europa, unde întâmpină dificultăţi, conform unei conferinţe online, relatează Reuters şi AFP, potrivit News.

Ford are aproximativ 5.500 de angajați la fabrica din Craiova, unde a investit peste 2 miliarde de euro și a produs peste un milion de autovehicule și 1,5 milioane de motoare, de la preluarea acesteia, în 2008.

Uzina a fost preluată în iulie 2022 de către Ford Otosan, un joint-venture dintre Ford Motor Company și Grupul Koc din Turcia.

Ford Otosan a precizat marți pentru Știrile PRO TV că decizia concedierilor a fost anunțată de Ford Europa și nu vizează angajații din România ai Ford Otosan. 

Reducerile vor avea loc prin programe voluntare

Aproximativ 2.300 de angajaţi vor fi disponibilizaţi la uzinele producătorului de automobile din Köln şi Aachen din Germania, 1.300 în Marea Britanie şi 200 în restul Europei, a spus compania, adăugând că intenţionează să realizeze reducerile prin programe voluntare.

Vestea este o lovitură pentru sindicate, care au declarat la sfârşitul lunii ianuarie că cel mai rău scenariu ar fi reducerea de 2.500 de locuri de muncă în Europa la secţiunile de dezvoltare de produse şi alte 700 în administraţie.

Reducerile sunt necesare pentru a „revitaliza afacerile în Europa”, a anunţat Ford într-un comunicat.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării