main logo
568

Ford a prezentat SUV-ul Puma, care va fi produs în România

Constructorul auto Ford a prezentat, la Amsterdam, SUV-ul Puma, care va fi produs la uzina de la Craiova, a anunţat, miercuri, compania.

Ford a prezentat SUV-ul Puma, care va fi produs în România

SUV-ul va avea tehnologia de propulsie mild-hybrid de 48 de volţi şi va intra în vânzare la finalul acestui an, transmite Știri.md cu referire la Digi24.ro.

Puma va fi produs la uzina Ford din Craiova, în urma unei investiţii începute în anul 2008, care astăzi totalizează aproape 1.5 miliarde de euro.

Prima imagine a lui Ford Puma relevă elemente importante de design, inclusiv blocurile optice şi linia caroseriei. Alături de proporţiile de SUV, care permit o gardă la sol mai ridicată, Puma are un portbagaj care oferă o capacitate de 456 de litri.

Maşina are tehnologia Ford EcoBoost Hybrid, care ar trebui să optimizeze consumul de combustibil, motorul oferind în acelaşi timp o putere de 155 CP.

„Un starter/generator integrat antrenat prin curea (BISG) înlocuieşte clasicul alternator, permiţând recuperarea şi stocarea energiei care de obicei se pierde în timpul frânării şi rulării libere (coasting). Astfel, sistemul încarcă un pachet de baterii Litiu-Ion de 48 de volţi răcit cu aer”, se arată în comunicat.

BISG se comportă şi ca un motor electric, completând motorul 1.0 EcoBoost cu trei cilindri. Acesta utilizează energia înmagazinată în baterii pentru a schimba sursa cuplului şi pentru a suplimenta cuplul, potrivit companiei.

Puma se alătură unei game în expansiune de SUV-uri şi crossovere Ford la nivel european, aceasta incluzând Fiesta Active, Focus Active, EcoSport, Kuga, Edge şi noul Explorer Plug-in Hybrid.

SUV-urile reprezintă acum mai mult de 20% din vehiculele comercializate de Ford în Europa. Vânzările de SUV-uri Ford au crescut în 2018 la nivel european cu peste 19 procente.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării