main logo
680

Ford a lansat cel mai puternic Mustang și e un bolid monstru

Seria Mustang de la Ford este una dintre cele mai populare, când vine vorba de mașini cu motoare mari, un design agresiv și o lungă istorie.

Ford a lansat cel mai puternic Mustang și e un bolid monstru

În cadrul târgului auto de la Detroit din acest an, oficialii de la Ford s-au prezentat cu un model mult așteptat. Au anunțat cel mai nou membru al familiei de autoturisme Ford Mustang. Bolidul din imaginile alăturate este intitulat Ford Mustang Shelby 500GT, transmite Știri.md cu referire la Playtech.

Ca o scurtă istorie, deși nu este prima oară când Ford folosește numele Shelby în denumirea mașinilor din portofoliu, este bine să știi de la ce vine cuvântul. Nu este o referire discretă către vreo specificație tehnică. În schimb, face referire la Carroll Shelby, șoferul de curse care a condus un Ford în 1966 în competiția de la Le Mans. La momentul respectiv, Ford a câștigat în fața celor de la Ferrari.

Noul Ford Mustang Shelby 500GT este noul vârf de gamă al celor de la Ford și depășește din mai multe puncte de vedere performanța fostului lider, Ford GT350. Descris ca fiind cel mai puternic Ford creat vreodată care este legal de condus pe străzi, 500GT este construi în jurul unui motor V8 Turbo de 5,2 litri.

Această creație are o putere totală de 700 de cai putere. Accelerează de la 0 la 100 Kmph în aproximativ 3,5 secunde. Prețul contează mai puțin, dar având în vedere că este fratele mai modern al super mașinii GT care a câștiga 24 Hours of Le Mans în 2016, iar aceea costa peste 400.000 de dolari, îți poți face o idee.

În mod previzibil, noul model de Mustang Shelby este încărcat de tehnologie modernă, iar puterea brută este doar vârful piramidei. Are șapte viteze ancorate într-o unitate Tremec automată, capabilă de schimbări de viteză în mai puțin de 100 de milisecunde, semnificativ mai rapid decât orice cutie manuală.

Ca orice alt Mustang, Shelby 500GT va putea fi achiziționat în mai multe variante de finisaje, proporționale cu bugetul. Din păcate, un preț oficial nu a fost comunicat momentan. În reprezentanțe ar trebui să ajungă în a doua parte a acestui an.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării