main logo
501

Experți: Producția auto va avea o scădere masivă anul acesta

IHS Markit tocmai a anunțat cea mai mare schimbare a estimărilor privind producția de automobile. Predicțiile companiei sunt citate de producătorii de automobile, furnizorii și analiștii de cercetare din întreaga lume.

Experți: Producția auto va avea o scădere masivă anul acesta

Compania și-a redus prognoza privind producția pentru acest an cu 6,2 la sută sau 5,02 milioane de vehicule și a redus proiecția pentru anul viitor cu 9,3 la sută sau 8,45 milioane de mașini și camioane, transmite Știri.md cu referire la playtech.ro.

Cercetătorii au redus, de asemenea, estimarea pentru 2023 cu 1,1% sau 1,05 milioane de unități.

„Aceasta este cea mai mare ajustare individuală a perspectivelor din ultimele nouă luni turbulente”, a declarat compania de cercetare.

Schimbarea, practic, reflectă provocarea pe care industria auto o întâmpină din cauza blocării lanțurilor de aprovizionare.

O industrie profund afectată

În primul rând, producătorii auto au renunțat prea repede la multe din comenzile de cipuri în timpul primului val de pandemie, cedându-și, astfel, locul în favoarea sectoarelor care au văzut o creștere a cererii, atunci când populația a fost forțată să lucreze de acasă.

Lucrurile au continuat să degenereze mai ales după furtunile de iarnă din Texas, urmate de un incendiu care a distrus o fabrică în Japonia și mai recent, noile valuri de COVID-19 în Asia de Sud-Est.

Cea mai recentă blocare a lanțului de aprovizionare a avut loc în Malaezia, un punct strategic pentru ambalarea și testarea semiconductoarelor.

Guvernul de acolo a implementat un pachet de restricții care pot împiedica industria să revină la capacitate maximă până la sfârșitul lunii octombrie, a spus IHS.

Atât producătorii cât și analiștii și-au exprimat șocul după anunțul companiei de cercetare.

„Reducerea din 2022 a fost marea surpriză, iar din câte ne putem da seama, aceasta a fost cea mai mare reducere realizată de IHS pentru o prognoză anuală”, a scris Dan Levy, Credit Suisse.

Chris McNally, Evercore ISI, a clasificat noile estimări ca fiind „uriașe” și a spus că trendul pentru furnizori e „groaznic”, deoarece câștigurile per acțiune ar trebui să scadă cu 15% până la 20%.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării