main logo
6994

Experiment în Moldova: Câți litri de motorină încap în Dacia Logan

Știrea în care un consumator s-a plâns pe faptul că ar fi fost ”mințit” la pompă, s-a adeverit a fi un experiment glorios. Mai mulți cititori au reacționat în comentarii, iar știrea a devenit virală în scurt timp.

Experiment în Moldova: Câți litri de motorină încap în Dacia Logan

Șocat de situație, dar și de viteza cu care s-a răspândit noutatea, proprietarul Logan-ului a șters în scurt timp postarea de pe profilul personal de Facebook, preferând să mai aștepte până va fi clarificat totul, făcute măsurătorile și calculate erorile, transmite Știri.md cu referire la Autoexpert.md.

Între timp noi am apelat la Daac Hermes, importator oficial Dacia Logan în Moldova pentru a afla mai multe, cum este posibil ca într-un rezervor, aparent de 50 de litri (volum menționat în manualul utilizatorului) să încapă cu până la 30% mai mult!

Am început căutările în service, apoi la domnii de la vânzări și am ajuns la inginerul principal de garanție, care s-a oferit să ne ajute și să trimită o interpelare colegilor de vânzări din România. Așteptăm deci un răspuns și din partea lor.

Între timp, în prezența șefului stației, a consumatorului și a reprezentanților companiei Rompetrol, Logan-ul a fost parțial dezmembrat iar cu ajutorul unei pompe au extras tot combustibilul din rezervor.

Potrivit măsurătorilor efectuate în rezervor nu erau 64 de litri ci 68! Întrebați de cum este posibilă o astfel de eroare, inginerul Daac Hermes a presupus că poate fi o diferență de vreo 10 litri, în tot sistemul de alimentare, inclusiv în conducta de la gura rezervorului și până la rezervorul propriu-zis.

Astfel că nu avem altă opțiune decât de a publica o dezmințire oficială în acest sens. Mai jos vedeți și pozele din timpul extragerii și măsurătorilor, la care din păcate, nu am putut asista.


Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării