main logo
418

Europa ar putea adopta Wi-Fi pentru comunicarea între mașini

Comisia Europeană este tentată să adopte standardul Wi-Fi pentru tehnologiile de comunicare între mașini, în detrimentul viitoarei conexiuni 5G, ceea ce ar favoriza Volkswagen și Renault.

Europa ar putea adopta Wi-Fi pentru comunicarea între mașini

Comisia Europeană analizează de mai mult timp ce standard să adopte pentru tehnologiile prin care mașinile vor putea comunica între ele. O decizie finală va fi luată în cursul anului viitor, însă instituția europeană va anunța luna viitoare că preferă standarul Wi-Fi în detrimentul viitoarelor conexiuni 5G, transmite Știri.md cu referire la Automarket.

Stabilirea unui standard ar trebui să asigure o dezvoltare rapidă a tehnologiilor care vor permite mașinilor să comunice între ele, inclusiv între mașini de la mărci diferite, iar analiștii anticipează că acest domeniu va valora miliarde de euro pe an.

În prezent, Volkswagen și Renault au mizat pe dezvoltarea standardului Wi-Fi, astfel că ar fi cei mai avantajați de adoptarea acestuia în întreaga Uniune Europeană.

De cealaltă parte a baricadei se află însă constructori precum Daimler, Ford și Grupul PSA Peugeot-Citroen, care au investit deja bani în dezvoltarea tehnologiilor 5G.

Decizia Uniunii Europene de a sprijini standardul Wi-Fi este surprinzătoare în contextul în care tehnologia 5G are șanse mari să fie adoptată de Statele Unite și China, cu atât mai mult cu cât este sprijinită de numeroși producători majori de electronice și de operatorii de telefonie mobilă, printre care se număra Samsung, Intel, Huawei, Qualcomm, Ericsson sau Deutsche Telekom.

De altfel, Spania, Suedia, Norvegia și Finlanda au solicitat deja o amânare a deciziei în speranța că verdictul final va fi schimbat. Statul european care suporta cel mai mult utilizarea Wi-Fi în mașini în loc de 5G este Franța. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării