main logo
1772

Elon Musk a anunțat lansarea celui mai ieftin automobil electric Tesla

Elon Musk a anunţat lansarea celui mai ieftin model Tesla, care va fi complet autonom, precizând că acesta a fost „visul nostru dintotdeauna, să facem maşini electrice la preţuri mici”, informează BBC.

Elon Musk a anunțat lansarea celui mai ieftin automobil electric TeslaFoto: iStock

Potrivit acestuia, modelul ar putea fi lansat pe piaţă peste 3 ani la prețul de 25.000 de dolari, transmite Știri.md cu referire la Stirileprotv.ro.

Principala modalitate prin care se pot realiza maşini electrice mai ieftine este inovarea la capitolul baterii - eficientizarea lor.

Tesla anunţă deja baterii care vor oferi de cinci ori mai multă energie, de şase ori mai multă putere şi cu 16% mai multă autonomie de deplasare.

Un alt aspect priveşte integrarea bateriilor în caroseria maşinii, reducând astfel greutatea acumulatorilor. Anunţul nu i-a încântat însă foarte mult pe acţionarii Tesla, compania pierzând 50 de miliarde de dolari din valoarea afişată pe bursă.

O maşină care costă 25.000 de dolari ar fi mult mai ieftină decât cel mai ieftin model Tesla, şi anume Tesla Model 3. 

Chiar şi în cazul acesteia, anunţată de Elon Musk la 35.000 de dolari, preţul nu a putut fi menţinut la acest nivel decât o scurtă perioadă de timp.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării