main logo
1710

Diplomația e un lux: Ambasadele R. Moldova au cumpărat mașini scumpe

3,5 milioane de lei – atât s-a cheltuit anul trecut pentru procurarea a cinci automobile noi pentru misiunile diplomatice ale R. Moldova.

Diplomația e un lux: Ambasadele R. Moldova au cumpărat mașini scumpe

Achizițiile au avut loc într-un an pandemic în care statul s-a pomenit într-o criză a sistemului de sănătate, iar Guvernul a inițiat chiar și o campanie de colectare a fondurilor sub formă de donații pentru combaterea Covid-19, transmite Știri.md cu referire la Zdg.md.

Cel mai scump autoturism procurat în 2020 a mers la Ambasada R. Moldova în Franța. Pentru această misiune a fost achiziționat un SUV de model Volvo XC90, al cărui preț se ridică la circa 853 de mii de lei. 

Cu un automobil nou s-a ales și Ambasada R. Moldova în Statele Unite ale Americii (SUA). Potrivit MAEIE, misiunea a achiziționat un automobil Toyota Sienna, în valoare de circa 613 mii de lei.

În plină criză pandemică a fost procurat un automobil nou și pentru Ambasada R. Moldova în Turcia. Este vorba de un Lexus E300h, care a costat aproape 718 mii lei.

Pe lângă cele trei ambasade, automobile noi au fost procurate și pentru două consulate generale, instituții noi create. Pentru consulatul general al R. Moldova la Nisa a fost achiziționat o Skoda Superb în valoare de circa 672 mii lei, iar pentru consulatul general de la Barcelona – un BMW-520i, în valoare de aproximativ 718 mii lei.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării