main logo
2641

Detalii: Cum vor arăta plăcuțele mașinilor înmatriculate la Tiraspol

Mașinile înmatriculate în regiunea transnistreană vor putea avea plăcuțe noi pentru a fi admise în alte țări. Chișinăul și Tiraspolul au convenit asupra unor plăcuțe neutre, fără însemne de stat, care vor avea un număr de înmatriculare format din trei litere și trei cifre.

Detalii: Cum vor arăta plăcuțele mașinilor înmatriculate la TiraspolCum vor arăta plăcuțele mașinilor înmatriculate la Tiraspol.

Șoferii vor primi și un pașaport tehnic conform cerințelor Convenției de la Viena privind circulația internațională. Reînregistrarea autovehiculelor transnistrene se va face la cerere, în două oficii din orașele Tiraspol și Râbnița, care vor fi create cu asistența Misiunii OSCE în Republica Moldova. Acestea vor fi admise în traficul internațional începând cu 1 septembrie 2018, potrivit unei decizii semnate astăzi de către reprezentanții Chișinăului și Tiraspolului, la Bender. Decizia vizează doar persoanele fizice, scrie Agora.

Un autovehicul nu va putea avea în același timp un număr neutru și un număr transnistrean. Locuitorii din stânga Nistrului care vor decide să-și păstreze numărul transnistrean vor putea călători cu mijloacele de transport respective doar pe teritoriul Republicii Moldova.

De asemenea, urmare a negocierilor purtate de către părți, a fost restabilit accesul agricultorilor din raionul Dubăsari la terenurile care le aparțin, situate după traseul Tiraspol-Râbniţa. Accesul necondiționat al proprietarilor terenurilor agricole a fost obținut pe un termen de 20 de ani, cu eliberarea, în perioada imediat următoare, a certificatelor necesare pentru prelucrarea terenurilor și începerea utilizării acestora din 1 august 2018. Din anul 2014, proprietarii nu au mai avut acces la terenurile lor, iar până atunci dreptul de utilizare era stabilit anual.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării