10 iul, 2020 16:26
568
0

Dacia electrică, surprinsă la teste în România fix la stația de încărcare

10 iul, 2020 16:26
568
0

Dacia Spring e, posibil, cel mai așteptat model de la producător din ultimii 10 ani. Ultimul care s-a bucurat de-o așa așteptare a fost Duster, primul SUV.

Dacia electrică, surprinsă la teste în România fix la stația de încărcare

Noul model Dacia va fi pregătit pentru 2021 și promisiunea e că va costa mai puțin de 20.000 de euro. În esență, Dacia Spring e un model compact de oraș cu cinci uși și patru locuri, și un motor 100% electric, transmite Știri.md cu referire la playtech.ro.

Ușoară și compactă, versiunea de serie a Dacia Spring are, însă, o autonomie care nu e deloc îmbucurătoare. Poți merge doar 200 de kilometri, ceea ce o face o mașină de oraș, unde, cum-necum, tot mai găsești stații de încărcare.

Până la Dacia Spring, Hakim Boutehra, director general Renault pentru Europa de Sud-Est, a fost printre primii care au spus că mașina electrică vândută sub marca românească va deveni, curând, realitate.

Dar atunci nu a spus și că va fi bazată pe Renault K-ZE, modelul lansat inițial pentru piața din China.

Din imaginile de mai jos, publicate pe Facebook de Atelierul de Detailing, observi că-i, de fapt, un K-ZE care va fi vândut local și în Europa sub marca locală. Ceea ce nu-i deloc rău, atât timp cât prețul e bun.

Cum arată Dacia Spring parțial camuflată

Odată cu acest model, Renault încearcă să cucerească zona low-cost din piața de mașini electrice. Poate astfel să îndeplinească două lucruri: reducerea poluării în oraș, dar și creșterea cererii pentru stații de încărcare și, implicit, creșterea numărului lor.

Ali Kassai, vicepreședinte responsabil de planificarea produselor și programelor Renault, a explicat ce înseamnă low-cost și, eventual, smart choice. A făcut-o în octombrie 2019.

„Vânzările Dacia sunt în calculele Renault în ceea ce privește strategia pentru respectarea normelor de poluare. «Tehnologia testată» a Dacia înseamnă că am amortizat cheltuielile [de cercetare și dezvoltare – n.r.] în cadrul grupului Renault.

Renault va deveni mai mult și mai mult o companie care să dezvolte tehnologie, așa cum am dovedit-o cu modelul [hibrid] Clio și cu [hibrid plug-in] Captur, urmează condusul autonom și conectivitatea [5G – n.r.]”, spune Ali Kassai.

Astfel, cu imaginile de mai sus, e foarte posibil ca 2021 să rămână valabil pentru lansare. Asta în ciuda situației globale cauzate de criza medicală.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter